≫ 

Sloboda Mićalović: Ko ima kulturu u sebi, on za njome žudi

Glumica je za Telegraf.rs otkrila gde ćemo je gledati naredne sezone

  • 2
Sloboda Mićalović Foto: Banja Luka Fest

Glumica Sloboda Mićalović prisustvovala je juče otvaranju drugog izdanja Banja Luka Festa u glavnom gradu Republike Srpske. Glumica je iz prvih redova pratila koncert Bajage i Instruktora sa simfonijskim orkestrom i horom, istakavši da ovogodišnji program zaista obećava i da će manifestaciji prisustvovati od prvog do poslednjeg dana.

- Ja sam prijateljica Festivala, tako da sam i ove godine čitav svoj plan podredila tome da ne propustim Banja Luka Fest, jer pamtim prošlo izdanje kao jedan od najlepših događaja 2021. Program ove godine obećava, o organizaciji da i ne govorim - kazala je ona, dodavši da je ovo događaj važan za čitav region.

Banja Luka Fest Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Osvrnuvši se na prošlogodišnje izvođače, Sloboda je istakla da joj je Amira Medunjanin prijateljica, ali da je ništa manje bez teksta nije ostavila ni Mariza.

- Ove godine je teško izabrati, ali Bajagu i Čolu nikada nisam slušala sa simfonijskim orkestrom, Luz Kasal jesam, a Josipu Lisac baš nikada nisam čula uživo. Zato ostajem i uživam od početka do kraja.

Jedna od najtraženijih domaćih glumica kazala je da nikako ne može da se saglasi sa mišljenjem koje se javnosti nameće - a to je da je kultura skrajnuta, da ljudi ne posećuju pozorišta i druge događaje.

- Mi sada jesmo zasuti raznoraznim portalima i brzim informacijama, ali onaj ko ima kulturu u sebi, on sigurno žudi za ovakvim stvarima. Ako meni, koja se bavim kulturom, nije teško da dođem do Banja Luke, ne bih li dušu svoju ispunila, ne vidim zašto neko kome je nešto poput Banja Luka Festa ispred nosa ne bi učinio isto.

- Mislim da je stvar lične prirode, a ne kolektiva. Ujedno, zemlja je u određenoj finansijskoj situaciji, u smislu da je mnogo stvari na koje novac treba prvenstveno da se troši, te kultura možda kaska... Ali opet, ni to nije slučaj, jer nekoliko godina unazad i te kako se ulaže u kulturu, samo se nadam da će tako ostati.

Stalna članica JDP-a, koja je u proteklih godinu dana iza sebe imala tri filmske premijere, zaigrala u "Alisi u zemlji stahova", oprostila se od mjuzikla "Čikago" i ponovo pojavila u serijama "Ubice mog oca" i "Tajne vinove loze", otkrila je da trenutno odmara.

- Pripremamo za narednu sezonu jednu premijeru sa španskom rediteljkom (koprodukcija sa JDP-om), koja će se održati u Barseloni, zatim u Portu. Snimaću i film sa jednim hrvatskim rediteljem i to je za sada to. Nove sezone nekih serija su takođe u najavi - kazala je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA