≫ 

Tri pesme Majkla Džeksona povučene sa striming servisa

Otkako je LP objavljen 2010. godine, bilo je kontroverzi oko toga da li (pesme) "Keep Your Head Up", "Monster" i "Breaking News" zaista sadrže Džeksonov vokal

  • 0
Majkl Džekson Majkl Džekson / Foto: Tanjug/AP/The Indianapolis Star

Tri pesme sa prvog posthumnog albuma Majkla Džeksona, "Michael", povučene su sa striming platformi 30. juna, uključujući Apple Music, Spotify, Youtube i TIDAL. Otkako je LP objavljen 2010. godine, bilo je kontroverzi oko toga da li (pesme) "Keep Your Head Up", "Monster" i "Breaking News" zaista sadrže Džeksonov vokal, ali portparol zvaničnog sajta pokojnog pevača rekao je da uklanjanje "nema veze sa njihovom autentičnošću.”

"Mogu da potvrdim da Sony music više ne stavlja na raspolaganje tri pesme Edija Kaskija na albumu Michael iz 2010. godine za kupovinu ili strimovanje, ali treba da istaknem da uklanjanje ove tri pesme nema nikakve veze sa njihovom autentičnošću“, stoji u izjavu koja je dostavljena fan sajtu "Behind the Mask".

Majka kralja popa, sestra La Toja, nećak Taril i deca Prins i Paris doveli su u pitanje autentičnost vokala na uklonjenim pesmama. U vreme objavljivanja albuma "Michael", Sony Music Group je naveo da ima "potpuno poverenje u rezultate opsežnog istraživanja, kao i u izveštaje onih koji su bili u studiju sa Majklom, da su vokali na novom albumu njegovi. "

U junu 2014, obožavateljka koja se zove Vera Serova podnela je grupnu tužbu protiv Sony music-a, Džeksonovog imanja i producenata pesme Edvarda Kaskija i Džejmsa Porta zbog kršenja potrošačkih zakona, nelojalne konkurencije i prevare. Troje sudija apelacionog suda presudilo je u korist imanja i kompanije Sony u avgustu 2018. godine. Kaskio i Port i dalje imaju sudski proces, koja je trenutno vodi u Vrhovnom sudu Kalifornije, piše consequence.net.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA