Dobra vam noć, prijatelji: Spektakularni koncert Zdravka Čolića u Banja Luci

Regionalna zveda imala je svetsku premijeru sa simfonijskim orkestrom i horom baš u glavnom gradu Republike Srpske

  • 3
Nastup Zdravka Čolića na Banja Luka Festu Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Svetska premijera koncerta Zdravka Čolića, ali ovaj put u pratnji simfonijskog orkestra, izvedena je sinoć na drugom Banja Luka Fest-u. Nastup najveće zvezde na našim prostorima, rasprodat mesec i po dana ranije, zatvorio je ovogodišnju manifestaciju, a prisustvovalo mu je više od 3.000 ljudi.

Kada se Čola sa crvenog tepiha popeo na binu, publika je ustala da ga pozdravi i od "Produži dalje", kojom je počeo koncert, pa sve do "Pjesmo moja" kojom ga je zaključio, nije sela na svoja mesta.

U međuvremenu nizali su se dobro poznati hitovi, ali ovaj put redizajnirani za veliki orkestar koji čine članovi hora i opera Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Novosadski Big Band sa dirigentom Fedorom Vrtačnikom.

Nastavio je Čola sa "Sinoć nisi bila tu", odao počast Kemalu Montenu sa "Gori vatra", zagrejao atmosferu uz "Živiš u oblacima", "Jedna zima sa Kristinom", "Loše vino"...

Nije propustio da spomene ni druge velikane koji su u nekom trenutku obeležili i njegovu karijeru - Branka Radičevića ("Pjevam danju, pjevam noću"), Arsena Dedića ("Zagrli me") i Vojkana Borisavljevića ("Ljubav je samo riječ").

Već pri prvim pesmama sišao je bezvremeni zavodnik u prve redove, izmamio uzdahe čak i Slobodi Mićalović i Tamari Dragičević, bacio dame u trans pesmom "Južnjaci", a uz "Stanicu Podlugovi" i zaplesao sa jednom plavušom iz publike.

Kastel je počeo da se trese kada su jedna za drugom usledile nešto brže numere "Mađarica", "Ružice Ruška", "Pusti modu" i "Zvao sam je Emili", kojom je Čola pokušao da završi nastup...

No, svima je bilo jasno da će morati da se vrati na bis tokom kojeg je častio publiku neprolaznim hitom "Ti si mi u krvi", nostalgičnom "Kućom punom naroda" (na kojoj je sarađivao sa Džibonijem) i, konačno, pometom "Pjesmo moja".

Mnoge poznate ličnosti nisu želele da propuste svetsku premijeru Čole sa simfonijskim orkestrom i horom, te su tako iz prvih redova koncert pratili Sloboda Mićalović, Sara Jo, Tamara Dragičević i Petar Benčina, Vesna Dedić, Marija Kilibarda, Anđelka Prpić, Jelena Tomašević…

Podsetimo, tokom četiri dana drugog Banja Luka Fest-a nastupali su Bajaga i Instruktori, takođe sa simfonijskim orkestrom i horom, Josipa Lisac i Luz Kasal.

Manifestacija je najavljena i za narednu godinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA