≫ 

Grupa Wardruna, koja je komponovala muziku za "Vikinge", priredila spektakl na svom prvom koncertu u Beogradu

Grupa iz Norveške se predstavila svojom muzikom beogradskoj publici

  • 0
Koncert grupe Wardruna Foto: M.M./ATAImages

Nakon dva otkazana koncerta, grupa Wardruna konačno je nastupila u Beogradu. Pred više hiljada ljudi na beogradskom stadionu "Tašmajdan" norveški muzičari, predvođeni frontmenom Einarom Selvikom, izveli su svoj nesvakidašnji muzički opus, trudeći se da prenesu poruku prirode svojim perfomansom.

- Veoma sam uzbuđen što ćemo nastupiti u Beogradu. Tokom proteklih nekoliko godina dobili smo mnogo poruka iz ovog regiona. Dobar je osećaj što ćemo konačno posetiti Srbiju. Uvek je zanimljivo posetiti nova mesta, izvoditi pesme i povezati se s ljudima. Nismo mašinerija i naši nastupi nisu statični. Svaki koncert je drugačiji, zato što nastupi nisu monolozi. Nastupi su dijalozi. Povežete se sa prostorom i ljudima i podelite trenutak, tako da se stvarno radujem susretu - rekao je pre koncerta u Beogradu Einar Selvik.

I, da, koncert je na neki način bio dijalog. Einar i ekipa otpočeli su svoj koncert kompozicijom "Kvitravn", a zatim su usledile "Skugge", "Solringen", "Bjarkan", "Heimta Thurs" i "Lyfjaberg".

Publika je uživala i nagradila umetnike iz Norveške aplauzom.

Wardruna je nastavila sa svojim nastupom. Usledile su kompozicije "Tyr", "Isa", "Raido", "UruR", "Grá", "Rotlaust tre fell", "Fehu", "Odal", a regularni deo koncerta završili su sa pesmom "Helvegen".

Ipak, to nije bilo sve, jer je usledio bis. Za sam kraj, grupa Wardruna je izvela kompoziciju "Voluspá", čime je zaključila svoj prvi koncert u Beogradu.

Einar se pred kraj koncerta obratio publici govoreći o negovanju nordijske tradicije pesama i kompozicija, a da, sudeći po reakciji publike, veruje da takvu kulturnu baštinu i bogatstvo neguje i Srbija.

Na kraju koncerta Einar se pozdravio sa publikom rečima:

- Bila nam je čast i zadovoljstvo da nastupamo pred vama. Iskreno, želeli bismo i ponovo da dođemo, zato se nadam da se vidimo uskoro - rekao je norveški muzičar.

Publika ih je na kraju nagradila ovacijama, kao što se i očekivalo

Inače, kao što je poznato, Wardruna je komponovala i muziku za seriju "Vikinzi", o čemu je i frontmen grupe Einar Selvik pričao u intervjuu za naš portal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA