Poznato je pod kojim imenom sada nastupa Prljavo kazalište

Početkom jula donesena je privremena sudska mera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno da koriste ime Prljavo kazalište

  • 0
Prljavo kazalište Foto: Marko Vlaović/ATAImages

Jasenko Houra i Mladen Bodalec od sada će nastupati pod imenom Houra Grupa. a ne Prljavo kazalište. Kako piše Index.hr, to je otkrila ajava za festival Fusion u Splitu. Umesto Prljavo kazalište, bend se najavljuje kao Houra Grupa.

Početkom jula donesena je privremena sudska mera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno da koriste ime Prljavo kazalište.

- Mogu da potvrdim da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1.7.2022. donio rešenje kojim se određuje privremena mera kojim se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povređuju registrovani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu da pružaju usluge koje se odnose na kulturne delatnosti pod nazivom PRLJAVO KAZALIŠTE, PRLJAVCI ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima - rekla je ranije za Index.hr advokat Tihomira Fileša Kristina Delfin Kanceljak i dodaje:

- Privremena mera stupa na snagu danom dostave rešenja g. Houri i g. Bodalecu (što očekujemo da će, ako već nije izvršeno, biti ovih dana), a traje do pravomoćnog okončanja sudskog postupka koji g. Fileš mora pokrenuti u određenom roku - navela je ona.

Nekoliko dana kasnije Jasenko Houra je otkrio da on u tom trenutku još nije bio dobio dokument o rešenju.

- Ja vam ne smem ništa da odgovaram dok je proces u toku, ne možemo - kratko je rekao Jasenko Houra za Index i najavio prigovor na rešenje suda.

- Ne znam šta će biti dalje. Glupo mi je da nagađam - naveo je on.

Prljavo kazalište Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Sud je odredio i novčanu kaznu ako se Houra i Bodalec ne budu pridržavali privremene mere.

- Privremena mera određena je pod pretnjom novčanih kazni i to 30.000 kuna (468.453 dinara) za g. Houru te 10.000 kuna (156.151 dinara) za g. Bodaleca ukoliko ne postupe po tom rešenju, i to za svaku pojedinačnu povredu. Iskreno se nadamo da g. Houra i g. Bodalec neće odabrati plaćanja kazni umesto poštovanja sudske mere - objasnila je advokat Kanceljak.

Inače, grupa Prljavo kazalište osnovana je 1977. godine u Zagrebu. Ime je dobila po epizodi kstripa Alan Ford.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA