Poznati bend UB40 izdaje novi album: Poslušajte pesmu "Champion"

Povod je 45 godina rada

  • 0
UB40 Printskrin: Youtube/UB40

Slavna britanska muzička grupa iz Birmingema UB40 proslaviće 45 godina rada novim albumom i turnejom po Velikoj Britaniji i Irskoj, a singl "Champion" sa novog albuma predstavljen je kao zvanična himna Igara Komonvelta 2022, objavili su mediji u Engleskoj.

Igre Komonvelta biće održane od 28. jula do 8. avgusta, a singl "Champion" UB40 su uradili sa više izvođača na ovogodišnjem Birminghamskom festivalu

Novi album Ju-Bi forti, koji će se zvati "UB45", sadrži jedanaest potpuno novih pesama i željno ga očekuju ljubitelji ove grupe, pišu Britanci.

Motiv "45" u imenu albuma je u vezi sa brzinom okretanja ploča na gramofonu, koje su nekada bile nosači muzike, a jedna vrsta poloča se okretala 45 krugova u minutu.

U zvaničnoj najavi na sajtu grupe navodi se da je novi album "proslava prošlosti i sadašnjosti UB40 sa novim originalnim materijalom, kao i preradom nekih od klasika i najvećih hitova benda, u izvođenju novog frontmena Matt Doilea".

"Ponosni smo što predstavljamo Igre Komonvelta u Birmingemu 2022. sa zvaničnom himnom", rekao je gitarista Robin Kembel, dodajući da "Birmingem predstavlja najbolje od globalne Britanije.

"Naš je posao da to pokažemo svetu, Birmingem je zaista grad šampiona", rekao je Kembel.

UB40 je britanska mužicka grupa koja se proslavila mešavinom rege i pop muzike. Grupa je prodala preko 100 miliona ploča, a najpoznatiji hitovi su "Red wine", "Food For Thought", "Cherry Oh Baby" i "Kingston Town".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA