"Plašio sam se ljudi...": Ispovest Majka Patona, frontmena grupe Faith No More, o mentalnim problemima

- I dalje traje, ali je bolje. Lako je za to okriviti pandemiju - naveo je muzičar

  • 0
Mike Patton  Majk Paton Foto: Profimedia/LM/Andrea Martini / IPA

Frontmen grupe Faith No More Majk Paton je otvorio dušu i pričao o svojim problemima sa mentalnim zdravljem nakon izmenjenih datuma turneje benda.

Prošle godine, Majk Paton je objavio da su svi nastupi grupe u kojoj on peva otkazani upravo zbog problema sa mentalnim zdravljem

- Imam probleme koje je pogoršala pandemija i koja me trenutno izazivaju. Ne osećam da mogu da dam ono što treba u ovom trenutku i neću dati ništa manje od 100 odsto. Žao mi je našim obožavateljima i nadam se da ću vam se uskoro iskupiti - rekao je tada Majk Paton.

Sada je u intervju za "Rolling Stone" opširno govorio o svojim borbama za bolje mentalno zdravlje.

- I dalje traje, ali je bolje. Lako je za to okriviti pandemiju. Ali biću iskren, čoveče: na početku pandemije, bio sam u fazonu: "Ovo je jeb*eno sjajno. Mogu da ostanem kod kuće i da snimam". Imam kućni studio. Pa sam pomislio: "Da, u čemu je problem?“ A onda je nešto škljocnulo i postao sam potpuno izolovan i skoro asocijalan (i) se plašio ljudi - rekao je Paton i nastavio:

- To je uglavnom bilo mentalno. Video sam neke terapeute i sve te stvari, što je prvi put da sam to morao da radim u životu. I u osnovi su mi dijagnostikovali agorafobiju; kao, plašio sam se ljudi. "Možda je to bilo zato što sam proveo dve godine praktično u zatvorenom prostoru tokom COVID-a. Ne znam. Možda je to pojačalo osećanja koja sam već imao. Ali samo saznanje o tome, pričanje o tome, zaista je pomoglo - naveo je Paton.

Paton planira da ode na turneju sa Mr. Bangle-om u Južnoj Americi u decembru po prvi put od kada je prekinuo sa koncertima. Muzičar je nastavio da priča o mentalnim problemima.

- Nekoliko dana pre nego što je trebalo da krenemo na put. Rekao sam momcima: "Hej čoveče, mislim da ne mogu to da uradim." Nekako mi je samopouzdanje srušeno. Nisam želeo da budem pred ljudima, što je čudno jer sam pola svog života proveo radeći to - rekao je Paton.

Što se tiče budućih nastupa Faith No More, Paton je rekao da su "u vazduhu".

- Ne znam. Možemo da pomerimo stvari; možda nećemo. Samo ću to ostaviti na tome. Malo je zbunjujuće i komplikovano. Dakle, ako to uradimo, uradićemo. Ako ne uradimo, i to je kul - dodao je Paton, prenosi NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA