≫ 

Jelena Tomašević otkrila šta joj je Bočeli rekao kada su se prvi put sreli i time joj ukazao veliku čast

- Možete misliti koliko je moje uzbuđenje bilo veliko - rekla je srpska pop zvezda, koja je nastupila zajedno sa italijanskim maestrom na Belgrade River Fest-u

  • 7
Jelena Tomašević, Bočeli nastup Beograd Foto: Milena Đorđević

Jelena Tomašević imala je u petak, 22. jula, veče za pamćenje, kada je imala tu čast da zajedno nastupi sa legendarnim tenorom Andreom Bočelijem, koji je održao koncert na Belgrade River Fest-u, na platou Geozavoda u Beogradu.

Srpska pop zvezda je, da podsetimo, sa italijanskim maestrom otpevala dve pesme u duetu - "Vivo Per Lei" i "Canto Della Terra". Takođe, Jelena je na Bočelijevom koncertu samostalno izvela i tradicionalnu srpsku pesmu "Gde si bilo, jare moje".

Tomaševićeva nije propustila da prisustvuje koncertu fado umetnice Marize na Belgrade River Fest-u, gde došla zajedno sa suprugom, glumcem Ivanom Bosiljčićem.

Pred koncert portugalske umetnice, Jelena je otkrila kakav je osećaj bio nakon njenog nastupa sa Bočelijem.

- Ceo dan dobijam poruke podrške, od svojih kolega, prijatelja, od ljudi koji nisu bili ovde, ali su gledali snimke, svi su ponosni. Nekako, imala sam osećaj kao da sam bila na koncertu kada sam predstavljala svoju zemlju, gde su me svi doživeli kao predstavnika naše zemlje ili nekog svog najrođenijeg. Takvu sam ljubav dobila i takvu sam ljubav uzvratila. Neverovatan je osećaj, to su oni momenti koji se dešavaju možda jednom uj životu. Ja bih volela da se ovo ponovi još koji put, ali svakako je neverovatan osećaj, zadovoljstvo i zaista mi je ukazana velika čast kod maestra Bočelija i njegovog celog tima da pored dve pesme koje sam izvela otpevam "Gde si bilo, jare moje", našu tradicionalnu pesmu i da na taj način predstavim našu kulturno nasleđe, što je velika stvar, priznaćete i vi, na ovakvim veliki koncertima, koji su zapravo koncerti na kojim se izvode operske arije i meni je srce puno - rekla je Jelena Tomašević.

Na pitanje šta joj prolazilo kroz glavu pred izlazak na scenu, srpska pop zveda je rekla sledeće:

- Iskreno, pošto sam pevala dve pesme sa gospodinom Bočelijem, ja sam se preslišavala italijanskog teksta i melodije koje sam vežbala danima. Melodijske linije ni malo nisu lake i zaista mislim da sam dostojanstveno odradila svoj zadatak, ali uzbuđenje je bilo ogromno i ne mogu da kažem da nisam imala tremu, bila je pristuna, ali je više bila ona pozitivna trema, ushićenje, pomešana sa zadovoljstvom, srećeom... I toliko je bilo pomešanih emocija, ali kada sam izašla na binu, sve je nekako prestalo da bude važno. Bitno je bilo da sam tu i da osetim taj momenat da pružim ljubav, a ljubav nam je još veća uzvraćena - rekla je Jelena Tomašević.

Ona je prokomentarisala to što se Andrea Bočeli se zahvalio na Instagramu. Jelena je otkrila da joj Bočeli, kada su se prvi put sreli, rekao da će na probi izvesti jednu pesmu, a ne dve (kako je mahom i uobičajeno), čime joj je ukazao veliku čast.

- Da, videla sam, nisam mogla da verujem. Mi smo se juče (u petak 22. jula, prim. aut) prvi  put sreli, zapravo, na probi i, nećete verovati, on je mene pitao koju ćemo pesmu da probamo. Ja sam izgovorila, pa valjda ćemo obe da probamo. On je rekao: "Pa ne, nema potrebe. Možemo samo jednu." Tako da sam ja morala da biram koju ćemo pesmu da probamo. Mi smo probali "Canto Della Terra". "Canto Della Terra" je pesma kojom je on završio koncert, a "Vvio Per Lei" nismo ni probali. Tako da ono sinoć što ste čuli je bilo bez probe. Možete misliti koliko je moje uzbuđenje bilo veliko i odgovornost da sve odradimo kako treba, zapravo, jer je to bilo sve bez probe, ali on je takav profesionalac i naš simfonijski orkestar me je oduševio kako su svirali. Gospodin Marčelo, dirigent, takođe. Ovo je zaista na svetskom nivou. Ceo festival Belgrade River Fest je organizovan na svetskom nivou - rekla je srpska pop zvezda.

Video: Jelena Tomašević pustila glas i sa Bočelijem otpevala njegov hit Vivo Per Lei

Jelena Tomašević je otkrila kako došlo do toga da baš pesmu "Gde si bilo, jare moje" otpeva na Bočelijvom koncertu.

- Zapravo, organizatori Belgrade River Fest-a su poslali moje snimke "Melanholiju", "Jutro", "Gde si bilo, jare moje" i to je, zapravo, bio njihov izbor, da otpevam baš tradicionalnu srpsku pesmu kao solo tačku, a, iskreno, ja sam se iznenadila da su mi čak dali dva dueta da otpevam, jer obično bude jedan duet, ali mi smo imali privilegiju - rekla je srpska pop zvezda

Ona je imala veliku podršku od svoje ćerkice.

- Ona (ćerkica, prim.aut) je bila jako uzbuđena i srećna, i ponosna na svoju mamu. Ja sam bila presrećna što je ona bila baš u publici, što me je slušala i što je znala kakav je bio proces priprema pesama prethodnih nedelja. Ona je učestvovala u tome, tako da je ona znala. To je jedna lepa životna lekcija za nju, stvarno, za svaki nastup, za svaku veliku stvar u životu je zaista bitno da se dobro pripremi i da se dobro navežba sav repertoar koji mi je dat i ovo je prilika koja se ne propušta  - rekla je Jelena Tomašević na kraju.

Video: Andrea Bočeli u Beogradu izveo legendarni hit Con Te Partiro

Video: Nemanja je naš Andrea Bočeli, oduševio je operskom verzijom Zvezdine pesme: Sada nam je otvorio dušu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    24. jul 2022 | 14:23

    Ovaj čiča nezgodan, prigrlio Jelenu pa ne pusta..

  • Iva

    25. jul 2022 | 19:17

    Peva Jelena,ali se ne moze ni porediti sa jednom Laurom Pausini..a Bocelli je na takve navikao..

  • Жељко

    25. jul 2022 | 19:54

    Срамни концерт!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA