Gitarista Stiv Mors zvanično napustio grupu Deep Purple

Muzičar mora da brine o svojoj supruzi Dženin, koja boluje od agresivnog raka.

  • 0
Steve Morse Foto: Avalon / Avalon / Profimedia

Gitarista grupe Deep Purple Stiv Mors zvanično je napustio bend kako bi se brinuo o svojoj supruzi Dženin, koja boluje od agresivnog raka.

Muzičar je u martu potvrdio da će se privremeno povući sa nastupa. "U ovom trenutku postoji toliko mnogo mogućih komplikacija i nepoznanica, da bez obzira na vreme koje nam je ostalo u životu, jednostavno moram biti tu sa njom", naveo je on u izjavi.

Međutim, on je tada tvrdio da "ne napušta bend" i rekao fanovima da se nada da će se "ponovo pridružiti turneji" u nekom trenutku. Sajmon MekBrajd je zamenio Morsa na turneji grupe Deep Purple.

Mors je pre nekoliko dana (23. jula) u izjavi potvrdio da se neće vraćati. "Već sam svirao svoju poslednju svirku sa Purple-om na Floridi na Rock Legends Cruise-u [u februaru]“, napisao je on.

"Želim da se zahvalim slušaocima koji su snažno podržali muziku uživo i pretvorili svaki nastup od generalne probe u gromoglasno, uzbudljivo iskustvo. Nedostajaće mi svi u bendu i ekipi... Kako se Dženin prilagođava svojim ograničenjima, ona je u stanju da uradi mnoge stvari sama, pa ćemo pokušati da odsviramo nekoliko kraćih obližnjih koncertnih turneja sa prijateljima kako bismo se, nadamo se, oboje izbacili iz kuće!", naveo je Mors i nastavio:

"Znam da je Sajmon (MekBrajd) već uspeo, ali sada predajem ključeve trezora koji čuva tajnu kako je snimljen Ričijev uvod u "Smoke on the Water“. Pretpostavljam da morate da protresete ključ kako treba jer ga nikada nisam otvorio."

Pevač grupe Deep Purple Ian Gillan rekao je: "Stiv ima nasleđe sa Deep Purple-om koje se nikada ne može zaboraviti i taj osmeh će nedostajati. Bilo bi pogrešno komentarisati njegove lične okolnosti, dovoljno je reći da je trenutno na lošem mestu, ali da se nosi sa tim hrabro i najbolje što može; svi se divimo njegovoj odanosti; ceo život je bio snažan porodičan čovek."

Morse se pridružio grupi Deep Purple 1994. godine Napisao je i snimio osam studijskih albuma sa bendom, uključujući njihov najnoviji i 21. dugometražni album, prošlogodišnji 'Turning To Crime'.

U zajedničkoj poruci grupa je napisala: "Stiv će veoma nedostajati (bendu), ekipi, menadžmentu, izdavačkoj kući i svima onima koji su imali zadovoljstvo da rade sa njim tokom godina. Stiv je uvek bio veoma zahvalan na podršci i ljubavi obožavatelja Deep Purple-a širom sveta.", prenosi NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA