Dragačevski sabor trube u Guči: 10 dana pred Sabor slobodnog smeštaja gotovo da nema

Smeštajni kapaciteti u Guči, deset dana pred 61. Dragačevski sabor trube, gotovo su popunjeni

  • 0
Guča Foto: Promo

Iz Turističke organizacije Dragačevo kažu da je interesovanje za ovogodišnji Sabor premašilo sva očekivanja, a da pored gostiju iz zemalja regiona, veliki broj posetilaca dolazi iz Francuske i Portugala, kao i drugih zemalja Evropske unije.

Iz Organizacije apeluju na sve zainteresovane da provere raspoloživost preostalih smeštajnih kapaciteta i da na vreme rezervišu svoj smeštaj.

-Hotel "Nordic" koji raspolaže sa oko 100 ležajeva je u potpunosti zauzet, a takva je situacija i sa restoranima koji nude prenoćište. U domaćoj radinosti zauzeto je oko 80 odsto kapaciteta, pa ovom prilikom apelujem na sve one koji dolaze na Sabor, da najpre rezervišu smeštaj. Njegova cena je oko 25 evra i i ona se nije menjala u odnosu na prethodni Dragačevski sabor – rekla je Aleksandra Mitrović, v.d. direktora Turističke organizacije Dragačevo.

Dragačevski sabor trube održava se od 05. do 07. avgusta, kada će nastupiti trubački orkestar Ekrema Mamutovića, trubački orkestar Dejana Lazarevića i Dejana Jevđića, Dejan Petrović Big Band, kao i krunisani kraljevi Guče i svojevrsni simboli dragačevskog festivala, Boban i Marko Marković. Publika će imati priliku da čuje i Danicu Crnogorčević sa bendom, a poseban kuriozitet tokom trećeg dana festivala biće i nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

U organizaciji ovogodišnjeg Sabora nalaze se Opština Lučani, Turistička organizacija Dragačevo, Kulturni centar Guča, kao i SKYMUSIC, koji je zadužen za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju festivala.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA