≫ 

Festival "Rock Village" u Banatskom Sokolcu 13. i 14. avgusta: Nastupaju Van Gogh, YU Grupa, Majke...

Prvog dana, 13. avgusta, program u selu Banatski Sokolac će biti u znaku elektro pop rok benda "Buč Kesidi", koji su nedavno otvorili 12. Arsenal fest u Kragujevcu

  • 0
EXIT VAN GOGH Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Muzički festival "Rock Village" biće održan 13. i 14. avgusta u Banatskom Sokolcu, gde će nastupiti rok grupe Van Gogh, YU Grupa, Majke, Buč Kesidi i drugi.

Zapaženi rok festival na teritoriji opštine Plandište ove godine će ugostiti popularne domaće i regionalne muzičke umetnike, bendove i neke tribjut grupe.

Prvog dana, 13. avgusta, program u selu Banatski Sokolac će biti u znaku elektro pop rok benda "Buč Kesidi", koji su nedavno otvorili 12. Arsenal fest u Kragujevcu.

Levoruki indi alternativni sastav iz Pančeva imao je dosta uspeha sa koncertima poslednjih godina, iako postoje nepunih 10 godina, te su tako rasprodali nastupe u Beogradu (dva puta Dom omladine 2019, Plato ispred Pobednika na Kalemegdanu 2021), u većim gradovima Srbije (Niš, Novi Sad, Kruševac, Užice).

Čak su i u Zagrebu rasprodali pet koncerata na leto 2021. u Dvorištu Akademije likovnih umjetnosti, snimili su i bioskopski fillm "Euforija" prema njihovom istoimenom drugom albumu, a uveliko spremaju i treći studijski materijal.

Osim njih, prvi dan "Rock Village" festivala će obeležiti i novosadski alternativni sastav Obojeni program, rep hip hop izvođač Ajs Nigrutin, grupe Stvor, Shark, Snakes and Planes, kao i Stereo Deficit (Artic Monkeys Tribute).

Druge večeri, 14. avgusta, nastupiće legendarna YU Grupa koja postoji već 52 godine, a proslavu jubileja od pet decenija, braća Dragi i Žika Jelić će upriličiti samostalnim koncertom na Stadionu Tašmajdan 10. septembra.

Poslednjih godina i dalje su koncertno veoma aktivni i publika ih je mogla videti na festivalima Beer fest, Beer Garden, i na solo koncertima u Sava centru, Hali sportova, klubovima Fest i Wurst Platz po Beogradu.

The Wailers, Banatski sokolac, Spomenik Bobu Marliju Statua Bobu Marliju u Banatskom sokolcu Foto: Telegraf

Uz antologijske rokere, druga noć će proteći i u znaku benda Van Gogh, koji su tokom ovog leta veoma traženi, jer su svirali na Arsenal festu, biće na sceni Beer festa (Beograd), Gitarijade u Zaječaru, "Lake festa" u Nikšiću (Crna Gora).

Stiže i regionalni rok bend "Majke" iz Hrvatske, čiji je frontmen Goran Bare, alternativni sastavi Brat i Brigand, hevi metal bend Trigger, kao i Township Rebellion (Rage Against the Maćine tribute).

Podsetimo, protekle nedelje i vikenda nekoliko muzičkih festivala je održano u Srbiji, kao što je "Wind Rock fest" u Vršcu, rok festival u Starčevu, "Roll & blues fest" u Aranđelovcu, "Overload" u Vladičinom Hanu.

"Youth Jazz & Rock Festival" od 4. do 6. avgusta na Paliću

"Youth Jazz & Rock Festival" biće održan od 4. do 6. avgusta u bašti bioskopa Abazija (Splitska aleja 27, Palić), u neposrednoj blizini jezera Palić, najavili su organizatori.

Publika će ove godine imati priliku da čuje više od 10 izvođača iz zemlje, ali i Španije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Severne Makedonije, Francuske, a poseban kuriozitet je nastup mladih umetnika sa prestižnog univerziteta Berkli iz Bostona a izdvajamo Juan Sauz Ruiza koji je student jednog od najboljih savremenih džez saksofonista George Garzona.

Na Paliću će nastupiti i neki od najvrsnijih džez izvođača sa ovog podneblja poput Vasila Hadžimanova, Marka Ðorđevića i Branka Trijića koji nastupaju kao "Trio Sveti" i predstavljaju vrhunac savremene instrumentalne muzike u regionu.

Na ovogodišnjem YJRF#5 festivalu nastupaju sledeći bendovi i izvođači: Bojan Cvetković Quartet (Beograd), Manivi (Beograd), Bogdan Ðurđević Quartet (Beograd), Voodoo Baby Aliens (Boston), Trio Sveti (New York, Beograd), Viktor Tumbas Quintet (Beograd, Subotica), Nikola Spasojević Quartet (Beograd, Roterdam, Subotica), Projections (Novi Sad, Subotica), Ali Tahir Orćestra (Dubai, Boston), Fade Out (Arilje).

Prve dve večeri zatvoriće naši Ð rezidenti Boogie Fadi i Overtone Funk.

Program traje od 4. avgusta (četvrtak) do 5og avgusta (subota) sa početkom programa svake večeri u 20h.

Cena jednodnevne ulaznice iznosi 400 din a trodnevne 1000 din. Karte se mogu uzeti na ulazu na dan festivala.

"Youth Jazz& Rock Festival" je muzički festival osnovan 2018. godine, a od kraja 2020. godine nalazi se u organizaciji udruženja Čvrsto Povezani - Hardwired”, a od 2021. festival se koproducira sa "Institutom za Razvoj Publike" iz Novog Sada.

YJRF festival je trodnevni događaj sa osnovnom idejom prezentacije, edukacije i interakcije publike, najnovijih mladih izvođača, bendova, đaka i studenata muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.

Širok spektar programske selekcije sa posebnim osvrtom na džez i rokenrol, kao i njihove varijacije, čini krovni koncept oko kog se razvija prvobitna ideja festiv

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA