• 0

Paklena komedija i Džon Malkovich na Feliks Romulijani

Zajednički poduhvat Zaječarskog kulturnog leta i jubilarnog ArtLink Festivala

  • 0
Art Link festival

Foto: Promo

Iznenađenje koje nam je ArtLink za svoje deseto festivalsko izdanje najavio još u junu, stiže na Feliks Romulianu pod pokroviteljstvom grada Zaječara u saradnji sa Pozorištem Zaječar i Muzejom kao deo Zaječarskog kulturnog leta 8. avgusta.

Posle koncerata za sećanje eminentnih svetskih muzičarana na Feliks Romuliani na Zaječarskom kulturnom letu, ove godine jubilarni 10. ArtLink Festival i partneri iz Zaječara predstavljaju Paklenu komediju u izvođenju Džona Malkovicha, orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra sa dirigentom Martinom Haselbekom, sopranima Čen Reiz, Suzan Langbain i reditelj je Mihael Šturminger.

ArtLink festival i Zaječarsko leto su priredili ovog leta već 2 koncerta na Feliks Romulijanii – koncert Brazilskog pijaniste Pabla Rosija i klavirskog dua koji čine egipatski pijanista Mohamed Shams i Jovanka Višekruna Janković, pijanistkinja i umetnički direktor ArtLInk festivala.

Predstava Paklena komedija treći je zajednički projekat ovog leta Zaječara i ArtLInk festivala, kao deo festivalskih programa koji promovišu kulturno nasleđe u Srbiji. Predstava je inspisana istinitom pričom o serijskom ubici, ali i pesniku i novinaru, koja je inspirisala Malkovicha i dirigenta Haselbeka da naprave ovaj muzički teatar. Haselbek je birao muziku za predstavu i muzička lista obuhvata arije Mozarta, Baha, Hajdna, Bokerinija, Betovena, Gluka, Vebera koje izvode soprani Čen Reiz i Suzan Langbain.

Izvođenje na sceni na otvorenom na Feliks Romulijani 8. avgusta u 20:30 časova deo je evropske turneje predstave ovog leta, koju čine nastupi na festivalima u Austriji, Finskoj, Španiji, Poljskoj i Srbiji. Izjavila je Jovanka Višekruna Janković, koja se zahvalila partnerima iz Zaječara na sjajnoj saradnji, kao i GIZ-u i EU za tebe, generalnom pokrovitelju ovogodišnjeg ArtLInk festivala UNIQA osiguranju i ZEPTER kompaniji, koja je pripremila i poklone za gostujuće umetnike.

Vlada Đuričić direktor pozorišta u Zaječaru izjavio je da je Zaječar imao do sada iskustva u organizaciji velikih događaja, i da se raduju dolasku ovako velike zvezde i ozbiljne umetničke produkcije, dok je direktor Narodnog muzeja u Zaječaru, Vujadin Milošević, rekao da je na Romulijani sve spremno za organizciju događaja i doček publike. Zaječarsko kulturno leto, ovim programom se ne završava, već su po njegovim rečima pred njima i novi zanimljivi događaji.

Ovaj projekat je realizovan uz generalno pokroviteljstvo grada Zaječara, a dragocenu podršku u realizaciji ovog programa "EU za kulturno nasleđe i turizam" koji finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ a sponzori događaja su Eliksir Fondacija UNIQA osiguranje, kompanija Zepter.

Karte se mogu rezervisati i kupiti preko - Pozorišta Zaječar I Ticket servisa.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima