Guču posetilo oko 100 000 ljudi

Najveća fešta na Balkanu, Dragačevski sabor trubača u Guči, zasijala je starim sjajem

  • 3
Guča Foto: Aleksandar Dmitrović, Live Production

Od 05. do 07. avgusta, varošica u Zapadnoj Srbiji postala je svetski centar trube, kojom je u tri festivalska dana prodefilovalo preko 100 hiljada ljudi sa svih meridijana.

Direktorka turističke organizacije Dragačevo, Aleksandra Mitrović, kaže da je izbor izvođača, ali i atmosfera po kojoj je Sabor poznat, privukla veliki broj gostiju.

-Veoma smo zadovoljni ovogodišnjim posetom, koja je dostigla brojku od oko sto hiljada. Smeštajni kapaciteti bili su rasporodati pre početka Sabora, a krevet se tražio u mestima koja su i do 30 kilometara udaljena od Guče. Najveći broj stranih turista došao je iz zemalja regiona, ali i iz Francuske, Holandije i Portugala. Drago mi je da su utisci gostiju i više nego pozitivni i da su uspeli da na pravi način osete energiju Sabora, po kojoj smo nadaleko poznati. Posebno sam ponosna što smo bogatim muzičkim programom i kulturno-umetničkim sadržajem uspeli da prevaziđemo sva očekivanja – kazala je ona.

Podsećamo, tokom tri festivalska dana publika je uživala u zvukovima višestruko nagrađivanih majstora trube – Dejana Jevđića, Dejana Lazarevića, Dejana Petrovića sa svojim Big Bandom, Ekrema Mamutovića, kao i u zvukovima trube krunisanih kraljeva i ambasadora Guče – Boban i Marko Marković.

Posetioci su imali priliku da čuju i Danicu Crnogorčević, zatim prepoznatljive tonove Big Banda, orkestra RTS-a, a poseban kuriozitet tokom trećeg dana festivala bio je nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom. Posebno oduševljenje izazvali su bend Divanhana i 357, kao i DJ koji je zajedno sa trubačima drugog dana Sabora na glavnoj pozornici na stadionu doveo atmosferu do usijanja.

U organizaciji ovogodišnjeg Sabora nalaze se Opština Lučani, Turistička organizacija Dragačevo, Kulturni centar Guča, kao i SKYMUSIC, koji je zadužen za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju festivala.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahhahah

    9. avgust 2022 | 18:04

    A korona

  • Pavke🇷🇸

    9. avgust 2022 | 16:00

    Živela Guča🇷🇸🇷🇸🇷🇸!!! Živela Srbija!!!!🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA