≫ 

Beti Đorđević uručena nagrada za životno delo

- Ovo je za mene nešto sasvim posebno i veliko, nešto što se u mom životu desilo negde možda dva puta, veliko zadovoljstvo i radost - rekla je umetnica

  • 0
Beti Đorđević Foto: Radule Perišiž/ATAImages

Džez i soul pevačici Beti Đorđević je u Gradskoj kući u Nišu uručena nagrada za životno delo., koju Muzički džez festival Nišvil dodeljuje svake godine istaknutim umetnicima.

- Velika mi je čast i privilegija što sam danas ovde, hvala puno gospodinu Blagojeviću. Hvala najlepše na nagradi i hvala što ste se setili moje malenkosti, ovo je za mene nešto sasvim posebno i veliko, nešto što se u mom životu desilo negde možda dva puta, veliko zadovoljstvo i radost. Naravno, sutra ću se odužiti još i pesmom, to će biti nešto sasvim posebno - rekla je Beti, a prenose "Južne vesti".

Beti Đorđević se na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije, kročila je krajem 60-tih godina. Sa suprugom Slobodanom Bobom Đorđevićem i njegovim bendom nastupala je u američkim klubovima u Zapadnoj Nemačkoj, a nakon toga su je upoznali gosti i posetioci beogradskog Hotela "Jugoslavija", gde ih je iz večeri u veče oduševljavala svojim glasom i talentom.

Prvi singl "Kraj moje tuge" objavila je 1974. godine. Od tada do početka 80-tih godina, objavila je desetak singlova, te nastupala na festivalima: Beogradsko proleće, Hit parada, Opatija, Split... Veliku popularnost donela joj je pesma "Počnimo ljubav ispočetka", Aleksandra Koraća, koju je prvi put izvela na "Beogradskom proleću" 1976. godine.

Dolaskom novih trendova na jugoslovensku, a kasnije srpsku muzičku scenu njen muzički stil je potpuno gurnut na marginu. Povremeno nastavlja da peva u beogradskim klubovima za probranu publiku.

Beti Đorđević Foto: Radule Perišiž/ATAImages

2012. godine diskografska kuća City records objavljuje njen CD sa 23 najpoznatije pesme pod nazivom The best of Beti Đorđević.

2016. godine snima singl Žarka Dančua "Nisam znala".

Na Beoviziji 2018. godine, nastupa sa Rambom Amadeusom i pesmom "Nema te".

2020. godine, sa Jovan Maljoković bendom izdaje singl "Jedan pogled".

Video: LOVE&LIVE: Beti Đorđević - Mini koncert Samo ljubav (Uživo) (NOVO) (2021)

(Telegraf.rs/izvor: "Južne vesti"/Wikipedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA