Zvanično otvorena 55. Gitarijada u Zaječaru

U prelepom ambijentu Felix Romuliane Gitarijadu su otvorili gradonačelnik Boško Ničić, rokonačelnik Bil Guld i grupa Ops

  • 1
Gitarijada Zaječar Foto: Aleksandra Ignjatović

Sinoć je Rimska carska palata u Gamzigradu bila stecište dobre muzike, odlične rakije i sjajne atmosfere.

Pred velikim brojem fanova,najpre je nastupio bend OPS, predvođen glumcem i pevačem Slobodanom Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom.

OPS je naglasio da se nakon 43 godine vraćaju "na mesto zločina" jer su 1979-e pobedili na 13. Zaječarskoj Gitarijadi, koja je, zahvaljujući njihovom pseudo pank cirkusu, trajno proterana iz zaječarskog Doma JNA i prešla na letnji termin.

Osmočlana grupa izvela je "uglavnom ljubavne" numere – "Televizija", "Jamdiridaj", "Ona a ni ja" i "Taxi r'n'r", a zatim ustupila binu gradonačelniku Bošku Ničiću i rokonačelniku Bilu Guldu, poznatom basisti i šefu benda Faith No More.

Gitarijada Zaječar Foto: Aleksandra Ignjatović

Ničić je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što otvara 55. Gitarijadu i što je Zaječar više od pet decenija domaćin stranim i domaćim bendovima i grad rock'n'rolla.

Posebno se zahvalio Bilu Guldu što je prihvatio da bude rokonačelnik najstarijeg festivala na Balkanu i predao mu ključeve grada, kao i domaću rakiju.

Guld se zahvalio na srpskom, rekavši da je ponosan što je dobio priliku da bude rokonačelnik i da se nada da će opravdati očekivanja. Poklonio je Ničiću svoju čuvenu rakiju "Yebiga", dok je drugu flašu iste namenio publici koja je oduševljeno pristala da je degustira.

Gitarijada Zaječar Foto: Aleksandra Ignjatović

OPS je zatim nastavio sa svojim nastupom, a rokonačelnik se fotkao i družio sa fanovima koji su imali samo reči hvale za Bilovu rakiju.

Gitarijada počinje večeras u 19 časova takmičarskim delom u kojem nastupaju demo bendovi, dok u revijalnom delu od 20h sviraju Ascend, Aleksandar Sedlar, Kerber, Valentino i Texas Flood.

Ulaz na Kraljevicu je, kao i do sada, besplatan.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    25. avgust 2022 | 12:31

    U Srbiju se svakim danom nesto slavi,mislim da smo broj jedan u svetu od 365dana 351 dan se slavi i 14 dana se ide na odmor!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA