≫ 

Lana Zorjan je ponos srpske kulture: Sa 13 godina je osvojila više od 60 nagrada, jedan podvig izdvaja

Ova mlada violinistkinja iza sebe već ima neverovatne uspehe. Sa četiri godine je počela da svira violinu, a sa 5 da se takmiči

  • 2
Lana Zorjan Printskrin: Youtube/Bulevar osmeha

Jedna od mladih nada naše muzičke kulturne scene je svakako i Lana Zorjan. Ova mlada violinistkinja iza sebe već ima neverovatne uspehe. Sa četiri godine je počela da svira violinu, a sa 5 da se takmiči.

- Moja mama je profesor violine, ona je moja veliki uzor. Kada je držala časove violine kod kuće ili u školi, ja bih uvek volela da budem tu pored nje i da slušam njene časove... Molila sam roditelje da sviram violinu i sa 3 ipo, 4 godine sam dobila svoju prvu violinu - rekla je Lana za "Bulevar osmeha".

Lana Zorjan Lana Zorjan Printskrin: Youtube/Bulevar osmeha

Violinu je po sluhu svirala sa 8 godina. Sa 13 godina već je vlasnica više od 60 nagrada. Najponosnija je na svoje učešće na takmičenju "Jaroslav Kocijan" u Češkoj, gde je osvojila brojna priznanja, kao i prvu nagradu,

- Definitivno mogu da kažem da to takmičenje "Jaroslav Kocijan", gde sam došla sa očekivanjima da osvojim drugu ili treću nagradu... Na dodeli nagrada su mi dodelili prvu nagradu... Za mene je to bio ogroman šok, još uvek jeste i za taj uspeh mogu da kažem da sam najponosnija na sebe, jer se tu pokazalo koliko se taj veliki trud isplati - rekla je Lana.

Ona se uporedo ide u školu, iza sebe već ima nekoliko solističkih koncerata u zemlji i inostranstvu. Sebe vidi kao solistu.

- Moja jedna velika želja je, na kojoj radim da se ostvari, je da postanem profesionalni violinista i da imam jako puno koncerata... Ja sebe ne vidi kao orkestarski svirač, već kao solistu ili da predajem na nekoj Akademiji - rekla je Lana.

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA