Manu Čao 23. septembra u Botaničkoj bašti

Koncert pod nazivom "Acoustic“ biće realizovan u okviru serije koncerata "Garden Sessions“, u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF

  • 0
Manu Čao i La Ventura bend na Egzitu Foto: Milena Đorđević

Poznati francusko-španski muzičar Manu Čao i veliki miljenik srpske publike, održaće koncert 23. septembra u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu.

Koncert pod nazivom "Acoustic“ biće realizovan u okviru serije koncerata "Garden Sessions“, u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Manu Čao je muzičar koji peva na francuskom, španskom, engleskom, italijanskom, arapskom, katalonskom, galicijskom, portugalskom, grčkom, a povremeno i na drugim jezicima.

Svoju muzičku karijeru započeo je u Parizu, svirajući sa grupama “Hot Pants” i “Los Carayos”, koje su kombinovale različite jezike i muzičke stilove.

Sa prijateljima i bratom Antoanom Čaom osnovao je bend “Mano Negra” 1987. godine, koji je postigao značajan uspeh, posebno u Evropi, s hitovima - “Mala Vida”, “King of Bongo”, “King Kong Five”, “Out of Time Man”.

Postao je solo umetnik 1995. godine i od tada redovno ide na turneje sa svojim bendom “Radio Bemba”, čiji je cilj bio da se dočara zvuk ulične muzike i barskih scena iz različitih kultura.

Manu Čao i grupa proveli su nekoliko godina putujući po Južnoj i Centralnoj Americi, snimajući novu muziku, na osnovu čega je nastao album “Clandestino” 1998. godine prodat u preko pet miliona primeraka, a posebno su se izdvojile pesme "Bongo Bong" i "Clandestino".

Usledili su albumi “Próxima Estación: Esperanza” (2001), “Radio Bemba Sound System” (2002), “Sibérie m''était contéee” (2004), “La Radiolina” (2007), “Baionarena” (2008), a nedavno je Manu Čao objavio nove pesme, među kojima je najnovija “Me Provoca Te Ver”.

Manu Čao više puta je nastupao u Srbiji na različitim lokacijama - na festivalu “Exit” u Novom Sadu više puta, u Beogradu na Stadionu Tašmajdan i u Hali sportova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA