≫ 

Fenomenalno: Četvorica muzičara izvela hit "Billie Jean" Majkla Džeksona na jednoj gitari

Snimak koji ćete videti je sa tribute performansa koji je trio uradio za Paka de Lusiju

  • 0
Barcelona Guitar Trio & Dance - Billie Jean (Homenaje a Paco de Lucía) Printskrin: Youtube/Maestros de la Guitarra

Luis Robisko, Ksavijer Kol i Alí Arango su svetski poznati gitaristi koji zajedno idu na turneju, a ovog leta su bili i na Gitarijadi u Barseloni. Trio donosi publici širom Evrope, a i dalje, muziku priznatih kompozitora gitarske muzike, kao što su Manuel de Falja, Federiko Garsija Lorka, Čik Korija i Pako de Lusíja.

Međutim, njihova verzija izvođenja pesme "Billie Jean" Majkla Džeksona nedavno je osvojila srca svetske publike s Robisku, Kolu i Arangu se na bini pridružio perkusionista Pakito Eskudero, a svi zajedno su izveli ovaj hit iz 1983. godine.

Snimak koji ćete videti je sa tribute performansa koji je trio uradio za Paka de Lusiju (rođen kao Fransisko Sančez Gomez), virtuoza španske gitare koji je preminuo 2014. godine. Godine 1992, dok je bio na turneji u Španiji posle Letnjih olimpijskih igara u Barseloni, Majklu Džeksonu je uručena gitara De Lusije. Gitara je bila potpisana "sa ljubavlju i divljenjem" poznatog španskog muzičara.

De Lusija je tada u video poruci poručio Džeksonu: "Nadam se da vam se sviđa gitara i da vas inspiriše da nastavite da komponujete i pomerate nas svojom muzikom. Srećno!", prenosi classicfm.com.

Trio je nastupao sa perkusionistom i dve flamenko plesačice na turneji, a imali su performans za preko 720.000 ljudi. Grupa je prodala preko 42.000 albuma, a njihov viralni uspeh sa spotom "Billie Jean" doneo im je skoro 300.000 pregleda na Jutjubu.

Pogledajte i ovaj nesvakidašnji performans:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA