≫ 

Koncerti koji nas očekuju u Beogradu: Manu Čao, Partibrejkersi, Rambo Amadeus, Vlatko Stefanovski...

Bogat muzilki program nas očekuje do kraja nedelje u srpskoj prestonici

  • 0
Manu Čao, Rambo Amadeus, Vlatko Stefanovski i Partibrejkersi Foto: Milena Đorđević, ATA Images, Tanjug/Strahinja Aćimović/Tara Radovanović

Francusko-španski muzičar Manu Čao, američki gitarista Marko Mendoza, domaće grupe Partibrejkers, Galija, Vlatko Stefanovski, Rambo Amadeus, neki su od umetnika koji će imati koncerte do kraja nedelje u Beogradu.

Marko Mendoza, jedan od najistaknutijih bas gitarista na svetu, nakon uspešnog koncerta koji je održao u aprilu ove godine u klubu Fest ponovo dolazi u Zemun sutra uveče na drugi solo nastup.

Nekadašnji član bendova Whitesnake, Thin Lizzy i The Dead Daisies ima samo prijatna iskustva i utiske sa svoje prve svirke u Festu i zato je rešio da u sklopu svoje nove "New Direction" turneje, ponovo dođe u prestonicu. Mendoza će u Festu promovisati svoj novi album "New Direction" koji je u prodaji od 16. septembra.

Ovog američkog muzičara meksičkog porekla publika je gledala i slušala prvi put u Beogradu u Hali sportova 2015. godine, kada je sa bendom The Dead Daisies zagrevao publiku pre nastupa Whitesnake.

Bio je deo bendova Alias, Blue Murder, Thin Lizzy i Black Star Riders, išao na turneje sa Journey, Whitesnake.

Makedonski muzičar, gitarista, kompozitor, pevač Vlatko Stefanovski i Tanec, nacionalni folklorni ansambl Severne Makedonije, 25. septembra nastupaju u Beogradu, na Kolarcu, od 20 sati.

Publika ovih koncerata jednoglasna je da su Stefanovski i Tanec konačno spojili dva makedonska brenda u jedan veliki scenski spektakl.

Posebno za ovaj projekat izvođeni su antologijski plesovi "Pelistersko", "Kasapsko oro", "Sitna lisa", "Postupano", i nezaboravne melodije "Eleno, čerko", "Jano, mori, sevdalino" u novim aranžmanima Damira Imerija.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih džez rok gitarista ovog dela Evrope, koji u stvaralaštvu ima kombinaciju etno džez roka i bluza, kao njegov izvorni bend Leb i sol.

Uspešan je kao samostalni muzičar i filmski kompozitor i po saradnjama sa Miroslavom Tadićem i sastavom V3 Trio .

Tanec je prvi profesionalni folklorni ansambl u Makedoniji, osnovan 1949. godine sa ciljem prikupljanja i negovanja makedonskih tradicionalnih pesama i plesova, nastupio je na više od 5000 koncerata i festivala u Njujorku, Sidneju, Melburnu, Tel Avivu, Rimu, Parizu, Londonu, Montrealu, Torontu.

Čuveni francusko-španski muzičar Manu Čao i veliki miljenik srpske publike, održaće koncert u petak, 23. septembra u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu.

Koncert pod nazivom "Acoustic" biće realizovan u okviru serije koncerata "Garden Sessions", u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Manu Čao je svetski muzičar koji peva na francuskom, španskom, engleskom, italijanskom, arapskom, katalonskom, galicijskom, portugalskom, grčkom, a povremeno i na drugim jezicima.

Sa prijateljima i bratom Antoanom Čaom osnovao je bend Mano Negra 1987. godine, koji je postigao značajan uspeh, posebno u Evropi, sa zaista velikim hitovima - “Mala Vida”, “King of Bongo”, “King Kong Five”, “Out of Time Man”.

Manu je postao solo umetnik 1995. godine i od tada redovno ide na turneje sa svojim bendom “Radio Bemba”.

Muzičar Čao i grupa proveli su nekoliko godina putujući po Južnoj i Centralnoj Americi, snimajući novu muziku, na osnovu čega je nastao album “Clandestino” 1998. godine prodat u preko pet miliona primeraka, a posebno su se izdvojile pesme "Bongo Bong" i "Clandestino".

Usledili su albumi “Próxima Estación: Esperanza” (2001), “Radio Bemba Sound System” (2002), “Sibérie m''était contéee” (2004), “La Radiolina” (2007), “Baionarena” (2008), a nedavno je Manu Čao objavio nove pesme, među kojima je najnovija “Me Provoca Te Ver”.

Umetnik Manu Čao više puta je nastupao u Srbiji na različitim lokacijama - na festivalu “Exit” u Novom Sadu više puta, u Beogradu na Stadionu Tašmajdan i u Hali sportova.

Sutra veče od 21.00 čas srpski rok bend Partibrejkers će održati solo koncertu Atrijumu Beogradskog sajma, povodom proslave jubileja, 40 godina uspešne karijere.

Imaju za sobom osam studijskih albuma, a nastupali su na mnogim prostorima Beograda (Dom omladine, Hala sportova, Stadion Tašmajdan), i na mnogim značajnim festivalima i manifestacijama širom zemlje i regiona (Beer fest, Exit, Gitarijada, Arsenal fest).

Zoran Kostić Cane i Nebojša Antonijević Anton i ostala ekipa obećavaju vrhunski dvočasovni rok provod.

Grupa Ođila će održati koncert sutra veče u okviru serije muzičkih nastupa "Atrium Sessions" u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF-a.

Od svog formiranja Ođila izvodi širom sveta prepoznatljivu romsku muziku, oslanjajući se na tradiciju teatra “Romen” iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova “Cigani lete u nebo”,“Moja slatka umiljata zver”.

Od 1983. do 1990. godine grupa je objavila tri albuma (dva zlatna). Na trećem, zabeležena je muzika iz filmova “Tamna strana sunca”, “Drugi čovek” i “Osmi dan u nedelji”, u kojima su članovi bili ne samo muzičari već i glumci.

Pop rok bend Galija imaće nastup 24. septembra i zaploviće kroz repertoar svojih velikih hitova na istom mestu, a publika je poslednjih godina gledala ovaj sastav na scenama Mts dvorane, Zemun Festa na Zemunskom keju, Beer festu i na festivalima cele zemlje.

Isto veče u subotu, 24. septembra, poznati "svetski megacar" Rambo Amadeus će održati koncert u beogradskoj Botaničkoj bašti, nakon nedavnih nastupa u Mts Dvorani i na platou kod Muzeja Jugoslavije.

Koncertnu seriju "Atrium Sessions" zatvoriće 25. septembra sastav “Belgrade Soul Sextet” koncertom "Tri sevdaha" koji kombinuje zvuke džeza, tanga i tradicionalne balkanske muzike koju predstavlja sevdah.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA