≫ 

Andreja, Rundek i ekipa "Ftičeki" drže besplatan koncert u Stalaću i Kraljevu: A razlog je vrlo, vrlo bitan

Andreja, Rundek i Ftičeki sa projektom pesama MURA MURA dolaze da podele čudesnost međimurskog melosa

  • 0
Darko Rundek, koncert u Botaničkoj bašti "Jevremovac" Foto: M.K./ATAImages

Incijativa Pravo na vodu u saradnji sa lokalnim ekološkim inicijativama i regionalnim savezom Odbranimo r(ij)eke Balkana, i uz podršku Andreje, Rundeka i Ekipe "Ftičeki" u nedelju, 09. 10. 2022, organizuje čak dva događaja posvećena zaustavljanju uništavanja reka mini hidroelektranama i očuvanju prirodnih dobara. Zajednički naziv obe akcije je "Reke se brane lepotom".

Inicijative Sačuvajmo planinske reke Kraljeva, Spasimo Studenicu i Pravo na vodu od 11 časova organizuju ispred Skupštine Grada Kraljeva uličnu akciju, jedinstvenu izložbu na otvorenom i svirku.

darko rundek, kraljevo Foto: Promo

Fotografi i aktivisti Tijana Jevtić i Predrag Ilić proveli su ovo leto obilazeći ove reke i beležili i lepote i uništavanje cevima i betonskim pregradama.

Fotografije koje će okupljeni imati priliku da vide su krik ranjenih reka i poziv upomoć onih koje su ugrožene planiranom izgradnjom.

Izložbu će pratiti akustična svirka muzičara lokalnih bendova Burns, Dečija radost i Steamfunk uz podršku Andreje, Rundeka i Ekipe “Ftičeki”

Nakon Kraljeva, tradicionalnim notama pod bajkovitom kulom Todora od Stalaća od 19 časova inicjativa Pravo na vodu poziva na veliki besplatni koncert kojim šalje poruku: Zaštititmo Mojsinjske planine i Stalaćku klisuru Južne Morave.

Andreja, Rundek i Ftičeki sa projektom pesama MURA MURA dolaze da u čast reka podele čudesnost međimurskog melosa, združenog sa slobodnom improvizacijom sa hrabrim ljudima koji se bore za slobodu svojih reka u znak bratstva i podrške.

Darko Rundek za ovu priliku poručuje:

- Raznovrsnost prirodnog života koji buja oko rijeka uvjet je i ljudskog opstanka, njegovog smisla i svrhe u složenoj međuzavisnosti svega živog. Sretan sam sto uz mene na bas gitari, ovaj put dolaze, izvrsna pjevacica Andreja Kurelec Košavić, nas Igor Pavlica svira trubu, Viktor Slamnig kontrabas, te stari prijatelj, vrsni Srđan Gulić, bubnjar iz originalne postave Haustora. Vidimo se na Bistrici, Bjelavama, Drini, Moravi i planinskim rijekama Kraljeva, neka teku slobodne!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA