≫ 

Džiboni otkrio koje pesme kolega bi voleo da su njegove i zašto ne želi da karte za njegove nastupe budu skupe

- Ima takvih pesama - priznao je Džiboni

  • 1
Zlatan Stipišić Džiboni, koncert Foto: Marko Todorović

Poznati splitski kantautor Zlatan Stipišić Džiboni otvorio je dušu u intervjuu za emisiju "Una, due, tre" televizije UNA, gde je govorio o svojoj karijeri, životu.

Tokom razgovora je otkrio koje pesme kolega bi voleo da su njegove.

- Ima takvih pesama. "Apokalipso" Darko Rundek, "Pristao sam, bićeš sve što hoćeš" Bijelo Dugme, "Bezdan" Balašević, neke pesme od Azre. Ima pesama... - rekao je Džiboni.

Darko Rundek - "Apokalipso":

Bijelo Dugme - "Pristao sam, bićeš sve što hoćeš":

Đorđe Balašević - "Bezdan":

Društvenim mrežama nije posebno oduševljen, naročito zloupotrebom naloga javnih ličnosti.

- Kada se sve to pojavilo, ja sam mislio da će to trajati šest meseci, da će ljudi doći pameti, ali sam precenio budućnost. Moglo se reći da sam precenio sebe. Nikako mi je nije bilo jasno zašto od pršuta praviti parizer, od pravih odnosa praviti odnos koji je virtualan, od muzike koje možeš posedovati... Dobro, muzika i knjiga je umetnost koju možda najmanje možeš posedovati, ali joj se možeš vratiti na neki način.

Možeš je imati, možeš je razmenjivati, možeš neku knjigu preporučiti... Što se tiče tih društvenih mreža, ja ne vidim nikakvu prednost, osim toga što mi je to moj sin objasnio, koji je pametniji od mene, koji mi je rekao da je to neka mogućnost da pričam o stvarima koje se niko ne seti da me pita. Shvatio sam kao malu, privatnu televiziju - rekao je Džiboni.

Splitski kantautor je objasnio i zašto ne želi da karta za njegov nastup bude skupa.

- Od publike i muzike se ne umoriš. Ti daš najbolje od sebe, najbolje dobiješ nazad, ono energetski. Umoriš se od konflikta. Publika i ja smo u pravu, a svi ovi između nas su kao neki poštari koji nose krive informacije. Organizacija i karta će biti skuplja nego što treba da bude... Mene to opterećujem, ja ne želim da karta bude skupa, jer mi je to opterećenje - rekao je Džiboni.

Video: Džiboni i Matija Dedić priredili spektakl u Vela Luci u čast Olivera Dragojevića

(Telegraf.rs/izvor: UNA TV/Sanja Buljanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saks

    12. oktobar 2022 | 13:17

    Faca bio i ostao!Ne mozes to nauciti,takav se rodis !Veliki pozdrav iz Banja Luke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA