≫ 

Srećno, ratnice: Pevačica Nightwish otkrila da se bori sa rakom

"Neprijatno je i možda mislite da ionako nećete imati nešto u grudima, ali u svakom slučaju IDITE!"

  • 1
Nightwish grupa Floor Jansen Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Pevačica Nightwish Flor Jansen otkrila je da se bori sa rakom dojke i da će biti podvrgnuta operaciji.

Jansen, koji je bila dugogodišnja pevačica finskog power metal benda, još od 2013. godine, objavila je vest na Tviteru juče, 26. oktobra. U pismu fanovima rekla je da se nada da će tumor biti uklonjen i da je njena prognoza "veoma dobra". Takođe se nada da će krajem novembra i dalje biti na turneji po Evropi sa Nightwish.

Jansen je napisala:

- Pismo tebi. Život dolazi u talasima, sa usponima i padovima.

Imala sam radost da iskusim mnoge uspone, i to sam podelila sa vama putem društvenih medija i mnogih, mnogih emisija širom sveta i godina moje karijere.

Ali sada me je udario novi talas. Nije dobar. Imam rak dojke. Dijagnostikovano mi je pre nešto više od 2 nedelje i sutra ću otići na operaciju da uklonim tumor. Moja prognoza je veoma dobra!!! Čini se da je to neagresivni rak, koji se izgleda nije proširio. Sačuvaću grudi. I biću bez raka nakon ove operacije, kada se tome doda lokalni tretman zračenjem, tri meseca nakon ove operacije, nadamo se. Više ćemo znati nakon operacije.

Reč rak je šokantna. Sve što ste smatrali važnim u životu pre ove dijagnoze se radikalno menja za svega nekoliko minuta. Sada samo želim da ponovo budem zdrava. Želim da vidim kako moja ćerka izrasta u ženu; Želim da živim! A najstrašniji deo ove dijagnoze je to što sam mislila da sam zdrav! Nisam osetila rak, nisam znala da je tu dok nisam, kao žena od 40+, otišla na standardni mamografski pregled. Nešto što mnoge zemlje nude, besplatno čak i za neke srećnike.

Da nisam otišala tamo, tumor bi ostao neotkriven. Za godinu dana ovo je moglo da postane mnogo veće. Pomisao na to me tera da podelim ovu priču sa vama. Mamografija je spasonosna! Neprijatno je i možda mislite da ionako nećete imati nešto u grudima, ali u svakom slučaju IDITE! A za muškarce koji ovo čitaju: podsetite svoju ženu, devojku, majku, sestru da ode na pregled. Čak i ako nemaju luksuz koji ja, kao zapadnjakinja, imam sa besplatnim mamografskim pregledima: NEKA IDU! Srećom, postoji mnogo organizacija koje nude informacije o samootkrivanju ako nemate pristup ili sredstva za mamograf.

Ako bih uspela da vas inspirišem da bolje brinete o sebi, onda će nešto dobro proizaći iz ove dijagnoze raka.

Ako sve bude kako je planirano, biću spremna za evropsku turneju sa Nightwish, koja počinje 20. novembra! I optimista sam jer su mi prognoze dobre! Obećavam da ću se dobro brinuti o sebi.

Nightwish grupa Floor Jansen Foto: snapshot-photography/H Jarosch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Biću van mreže neko vreme i fokusirati se na sebe.

Hvala vam što ste pročitali ovo pismo - napisala je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Finsko belo dugme.

    27. oktobar 2022 | 22:41

    U ovom slucaju, tarja je bebek, anet olson tifa, a flor jasen alen. I srecom nema gorana bregovica, a ima laze ristovskog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA