≫ 

Pet koncerata Rundeka & Ekipe po Srbiji

Takođe, posle pauze od tri godine udruženje Deca iz vode ponovo organizuje tradicionalne novembarske koncerte po većim gradovima Srbije.

  • 0
Darko Rundek, koncert u Botaničkoj bašti "Jevremovac" Foto: M.K./ATAImages

Regionalno priznati muzičar Darko Rundek & Ekipa održaće tokom decembra pet koncerata po Srbiji, u organizaciji promoterske kuće Long Play. Za početak mini turneje zakazan je nastup 9. decembra u Kulturnom centru Pančeva. Odmah zatim, 10. i 11. decembra, uslediće dva koncerta u Novom Sadu (Pozorište mladih). Rundek i Ekipa stižu 16. decembra u Zrenjanin (Kulturni centar) i, na kraju, 17. decembra u Smederevsku Palanku (sala Osnovne škole „Heroj Ivan Muker“). Svi koncerti poćinju u 20 časova.

Rundek i Ekipa u Srbiju dolaze posle nanizanih pet koncerata u zagrebačkom KSET-u, u periodu od 28. novembra do 4. decembra.

“Kako ove godine slavimo 20. rođendan albuma ‘Ruke’, daćemo više prostora pesmama sa tog izdanja”, najavljuje proslavljeni umetnik uoči predstojećih susreta sa publikom. Remasterizovan album “Ruke” nedavno je, odmah po objavljivanju, dospeo na prvo mesto liste najprodavanijih u Hrvatskoj. Reizdanje je ispratio animirani tekstualni video za pesmu “Sjaj što izdaje”.

Darko Rundek i Ekipa su, podsetimo, krajem avgusta održali tri rasprodata beogradska koncerta za pamćenje u Botaničkoj bašti, takođe u organizaciji agencije Long Play.

Karte za decembarske nastupe Rundeka & Ekipe mogu se nabaviti na sledećim prodajnim mestima:

• Pančevo - Centar za kulturu Pančeva i Tiket klub

• Novi Sad - Blagajna Pozorišta mladih i putem servisa Gigstix

• Zrenjanin - putem servisa Tickets

• Smederevska Palanka - Punk Rock Cafe

Deca iz vode - EKV tribute bend na novembarskoj turneji po Srbiji

Posle pauze od tri godine udruženje Deca iz vode ponovo organizuje tradicionalne novembarske koncerte po većim gradovima Srbije.

Turneja se organizuje u cilju podsećanja na lik i delo Milana Mladenovića - rok muzičara, pesnika i umetnika čije je stvaralaštvo ostavilo neizbrisiv trag u rok muzici ex-yu prostora u različitim grupama i projektima, a najviše kroz grupu Ekatarina Velika.

Deca iz vode je EKV tribute band i projekat nastao 2015.godine u Beogradu sa idejom da se koncertno obeležava sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što je to jedini aktivni EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi. U ulozi Milana Mladenovića, kao vokal i gitara, je Aleksa Vučković a kao nekad Margita klavijature svira već afirmisana mlada umetnica Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Na repertoaru su svi najveći hitovi i najbolje pesme sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II. Energija i emocija koja se emituje sa bine je odlična, a atmosfera u publici po pravilu euforična.

Bend beleži brojne prilično posećene koncerte širom Srbije i ex-YU od kojih je dobar deo bio rasprodat. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet najboljeg i najvernijeg originalu koji je postojao, a u tome im pomaže i saradnja koju imaju sa bivšim članovima EKV-a i koji su im povremeno gosti na koncertu. Među njima su: Srđan Žika Todorović (bubnjar 1987-90), Ivan Ranković Raka (bubnjar 1985-87), Bole Stanojević (basista 1994) i Tanja Jovićević (prateći vokal 1989-93).

Grupa deluje u okviru istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umetnika raznih profesija koji rade nešto inspirisani EKV-om, pa će publika u nekoliko gradova na video screenu moći da vidi i interesantne fotografije i video spotove urađene od strane nekoliko web i video dizajnera.

KBO! obeležava 40 godina postojanja beogradskim koncertom

Bend KBO! koncertom 10. novembra Zappa Baza u Beogradu (Bulevar Vojvode Bojovića 30a, Beton Hala) obeležava jubilej - punih 40 godina postojanja i aktivnog rada na muzičkoj sceni.

Ujedno, biće ovo i koncertna promocija novog studijskog albuma pod nazivom "100%" koji je izašao u martu mesecu ove godine na CD i LP nosaču zvuka.

Bend KBO! osnovan je daleke 1982. godine u Kragujevcu. U ovom trenutku ovo je najstariji aktivni srpski punk bend i jedan od najstarijih punk/hc bendova sa ex-YU prostora. Sve ove godine KBO! je imao neprekidnie koncertne aktivnosti širom bivše Jugoslavije i Evrope. Isto toliko godina studijskog rada iza čega stoji i 14 objavljenih studijskih albuma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA