Grupa Eurythmics opet nastupila zajedno, Eminem imao performans sa Stivenom Tajlerom i Edom Širanom

Eni Lenoks i Dejv Stjuart ponovo na sceni zajedno

  • 1
Rock and roll hall of fame 2022 Foto: Tanjug/AP/Chris Pizzello

Grupa Eurythmics ponovo se okupila za nastup uživo na ovogodišnjoj ceremoniji u Rokenrol kuću slavnih, u koju je ovaj sastav i zvanično primljen.

Bend, koji čine Eni Lenoks i Dejv Stjuart, bio je među članovima Kuće slavnih rokenrola 2022, gde su se pridružili klasi u kojoj su takođe bili Eminem, Doli Parton i Lajonel Riči. Par je proslavio uvođenje u ovu instituciju nastupom na ceremoniji u Los Anđelesu u subotu (5. novembra), gde ih je predstavio gitarista grupe U2 Edž.

Eurythmics je počastio publiku sa tri pesme iz njihove višedecenijske karijere, počevši od "Would I Lie to You?“ sa njihovog albuma "Be Yourself Tonight" iz 1985. godine. Zatim su izveli pesmu iz 1986. "Missionary Man" pre nego što su zatvorili svoj hit "Sweet Dreams (Are Made of This)" sa naslovnog albuma iz 1983. godine.

Nastup je obeležio samo jedno od nekolicine okupljanja Euriyhmics-a na sceni od njihovog prvobitnog raspuštanja 1990. Ranije ove godine izveli su duet "Here Comes the Rain Again" uživo na svom uvođenju u Kuću slavnih tekstopisaca. Pre toga, zajedno su se pojavili na dobrotvornom koncertu 2019. koji je vodio Sting, a gostovali su u specijalu CBS televizije 2014. "Noć koja je promenila Ameriku: Gremi pozdrav Bitlsima".

Grupa Eurythmics se poslednji put okupila u studiju na svom osmom i poslednjem albumu "Peace", koji je stigao 1999. zajedno sa tromesečnom turnejom. Nakon toga, Eni Lenoks i Dejv Stjuart su nastavili sa solo karijerama, koje su nastavljene do danas. Nedavno je Eni Lenoks nastupila na akciji prikupljanja sredstava protiv COVID-19 za Indiju. U međuvremenu, Stjuart je prošlog meseca udružio snage sa Stevi Niks za pesmu "Face To Face", koja se nalazila na listi pesama njegovog albuma za pomoć Ukrajini "Collaborate For Peace".

Duran Duran, Karli Simon i Pet Benatar su takođe primljeni u Rokenrol kuću slavnih na ovogodišnjem događaju. Na ceremoniji je Eminem izveo "Sing For The Moment" sa Stivenom Tajlerom iz Aerosmitha (čiji je "Dream On" semplovao na Eminemovom hitu) i "Stan" zajedno sa Edom Širanom.

Riči je takođe izašao na scenu radi izvođenja pesme "Easy" grupe The Commodores sa Dejvom Grolom, dok je Doli Parton izvela "Jolene" sa Robom Halfordom iz Judas Priesta.

Takođe, odata je pošta Džeriju Li Luisu, koji je nedavno preminuo. Na ceremoniji su bili i Brus Springstin, pevačica Pink i mnogi drugi poznati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    7. novembar 2022 | 19:12

    U prvi mah ,rekoh ,sprdaju se..ali. Ipak je to Eni i Euritmiks,the beste 80-tih,Make America Great Again!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA