Heroji, 34 godine kasnije: Za sve one koji pamte stari miris, ukus i zvuk pravog Beograda (Love&Live) (UŽIVO)

Poslušajte kako Đura i Milutin izvode pet velikih hitova "Heroja" - "Kiza Rock", Zgromiću te ja", "Zora", "Samo ti" i "It Hurts So Bad"

  • 0

Heroji - Kiza Rock

Heroji - Zgromiću te ja

Heroji - Zora

Heroji - Samo ti

Heroji - It Hurts So Bad

Bilo jednom jedno vreme. Vreme kada su heroji bili pravi heroji, kada je Beograd mirisao na pravi Beograd... i kada je taj miris imao i ukus, ali i zvuk nekih, tada novih aroma, boja i talasa.

A onda je taj neki novotalasni Beograd zamenjen nekim novokomponovanim Beogradom. Heroji su prestali da budu heroji, a miris, ukus i zvuk do današnjih dana ostao je samo u tragovima onih (čitaj - nas) najupornijih.

I zato, ovaj post, ovaj video, ova ispisana slova, i neke rime koje će vas sačekati unutra nisu baš za svakog i njihov značaj ne meri se brojem pregleda...klikova, šerova ili ričeva. Već isključivo brojem onih koji su, sklopivši na tren oči, čuli, videli i osetili baš taj, stari, pravi Beograd. Beograd u kojem su živeli "Heroji".

Pamtite li ono vreme? 

P.S. A sada ono najvažnije: Pre tačno 34 godine nastao je "'88", jedini studijski album kultnog beogradskog benda Heroji, koji su bili jedan od najvažnijih začina za gorenavedeni miris, ukus i zvuk. Album sa 10 fenomenalno drugačijih novotalasnih pesama postao je totalno cool ludilo mnogo godina pre pojave sinonima "cool", a pesme "Kiza Rock" i “Zgromiću te ja” bile su ultimativna lektira za svakog ko se smatrao pravim Beograđaninom te 1988. I baš te 1988. svirali su u sastavu Vladimir Đurić Đura (pevač), Milutin Petrović (pevač), Vladan Aćimović Aćim (gitarista), Miša Savić (klavijaturista), Rade Bulatović Čeja (bas) i Ivica Vdović Vd (bubnjevi). I baš te 1988. su i prestali da nastupaju i snimaju herojska pesme. Došli tiho i ušli u legendu. Kao Dok Holideji.

Sve do danas, 34 godine nakon "'88". Kada su se Đura (kasnije Mornar) i Milutin (kasnije najbolji srpski reditelj) ponovo našli u Love&Live studiju Telegraf musica.

Poslušajte kako u Love&Live studiju Telegraf musica njih dvojica izvode pet svojh velikih hitova - "Kiza Rock", Zgromiću te ja", "Zora", "Samo ti" i "It Hurts So Bad".

Poslušajte kako je nastao i prestao da nastaje bend "Heroji"...

Poslušajte novu, nikad snimljenu strofu u pesmi "Kiza Rock"...

Poslušajte kako i zašto su umesto s Vladom Divljanom počeli da rade s Bajagom, kako je nastala njihova najčuvenija art akcija "Hiljadu omota"...

Poslušajte još mnogo toga lepog i zanimljivog...

Ma, poslušajte sve.

I ako umete - uživajte!

Aleksandar Sale Jovanović

Zapratite Youtube kanal Telegraf music , uživajte i uskoro očekujte nove i stare velike hitove i nove vrhunske muzičare i pevače. Samo uživo. Samo akustično. Samo jako i dobro. Jer muzika je ljubav - Love&Live!

NAPOMENA: Poštujte autorska prava, poštujte izvođače i izdavače, kupujte legalna muzička izdanja. Love&Live realizuje se uz podršku OFPS-a, SOKOJ-a i Unije diskografa Srbije.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA