≫ 

Violinista Jurij Revič oduševio publiku u Kolarcu: "U Beogradu se osećam kao kod kuće"

Sa pozornice Kolarca ispraćen je ovacijama

  • 0

Rusko-austrijski violinista Jurij Revič svirao je svoje kompozicije, ali i dela Geršvina, Sen-Sansa, Paganinija, Sarasatea, Masnea na dugo očekivanom koncertu u Kolarcu.

Revič je stari znanac i miljenik beogradske publike jer je najranije momente svoje uspešne karijere ostvario baš u Beogradu.

U tinejdžerskoj dobi bio je nagrađivan ovacijama na koncertima u Kolarcu gde je sinoć uz saradnju pijanistkinje Natalije Mladenović i gitariste Viktora Ilića pokazao raskoš muziciranja i opravdao status jednog od najvažnijih violinista današnjice.

U prvorazrednom muzičkom događaju Revič je spojio džez, filmsku muziku, svoje kompozicije i dela velikih majstora kao što su Paganini ili Sarasate...

Sa pozornice Kolarca ispraćen je ovacijama.

Revič je pre koncerta rekao Tanjugu da je Beograd došao sa velikim osmehom jer je znao da će sresti prijatelje.

"U Beogradu se osećam kao kod kuće jer je sve po mojoj meri. Gostoprimljivost ljudi, njihov odnos prema muzici, sva ta unikatna hrana…čine Beograd mojim omiljenim gradom i van obaveza na turnejama. Publika u Beogradu je pratila moj razvoj kao istrumentaliste i zato se uvek trudim da joj ponudim nešto novo…", rekao je Revič.

Violinista Jovan Bogosavljević 18. novembra u Gvarneriusu

Jedan od vodećih srpskih violinista Jovan Bogosavljević održaće solistički koncert u Ustanovi kulture Gvarnerijus 18. novembra uz klavirsku saradnju Bojana Mladenovića izvešće dela Johanesa Bramsa, najavili su organizatori.

Jovan Bogosavljević je vodeći srpski violinista svoje generacije.

Završio je školovanje u klasi čuvenog violiniste i pedagoga Igora Ojstraha na Kraljevskom konzervatorijumu u Briselu, Belgija.

Kao solista je ostvario preko hiljadu koncerata širom sveta učestvujući kao solista na brojnim značajnim muzičkim festivalima.

Pored bogatog violinskog repertoara, kao solista je izveo većinu prestižnih najzahtevnijih koncerata za violinu i orkestar u saradnji sa dirigentima kao što su Mladen Jagušt, Uroš Lajovic, Dorijan Vilson, Andrej Andrejev, Milena Injac, Biljana Radovanović, Bojan Suđić, Berislav Skenderović....

Jovan Bogosavljević je redovni profesor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu i gost profesor Muzičke Akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA