Mladen Bodalec najavio novi album Prljavog kazališta: Moguć i koncert u Beogradu

- Dugo nas nije bilo. Sigurno ima razloga za ponovne susrete - rekao je pevač Prljavog kazališta

  • 0

Prljavo kazalište će 2. decembra imati koncert na Jahorini, povodo otvaranje ski sezone na ovoj planiskoj lepotici. Pevač ovog sastava Mladen Bodalec je najavio ovaj nastup, ali i najnovi album, na kome se uveliko radi.

Postoji šansa da Prljavo kazalište održi i novi koncert u Beogradu.

- Biće neki novi album, neke nove pesme Prljavog kazališta. Sigurno će biti razlog za turneju i za neke nove koncerte u ovom gradu. Dugo nas nije bilo. Sigurno ima razloga za ponovne susrete - rekao je Mladen Bodalec.

Još uvek ne zna kada će novi album biti objavljen.

- Teško je sada reći. Već je pola snimljeno. Imamo sada neki nastup, da li će nas to usporiti... Vreme me je naučilo da ništa nije sigurno. Mi smo u Novom Messtu, sada je bend tamo, snimaju se nove pesme - rekao je Bodalec.

Na pitanje na koje pesme Prljavog kazališta publika najviše poludi, Mladen je izdvojio nekoliko poznatih numera.

- Znate, "Ne zovi mama doktora", "Heroji ulice", "Marina", "Sve je dobro kad si mlad"... I tako, ima puno pesama. To je poveznica nas i publike. Ponosni smo na te pesme - rekao je Bodalec.

Prljavo kazalište već postoji 45 godina, a Mladen priznaje da je od nastanka benda, pa do danas vreme brzo prošlo

- Niko u to doba nije mislio da će to toliko trajati. Živimo život koji smo izabrali, uz muziku koju volimo i u tome smo, kažu ljudi, uspešni. Kud hoćete više od života. Jako brzo je prošlo. Kada se čovek okrene, svi živote prolaze brzo - rekao je Bodalec.

Prljavo kazalište Prljavo kazalište Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na konstataciju da pesme Prljavog kazališta opstaju tokom decenija, Mladen je imao šta da kaže.

- Prenose se (pesme) sa generacije na generaciju. Valjda se ljudi u tome prepoznaju i onda to ostavi neki trag - rekao je Bodalec.

Na pitanje da li postoji neka nesuđena pesma Prljavog kazališta, Mladen je naveo da stvaraju pesme unutar benda.

- Mi imamo jednog autora, to je Jasenko Houra. Sve ostaje u krugu familije. Nismo uzimali od drugih autora pa da bismo mogli da budemo u toj poziciji. Bilo je i pesama koje su snimljene, pa nisu ugledale svetlost dana. Ali i dan danas ne znam zašto se to dogodilo, ali verovatno se sve to s razlogom događalo. Na nove pesme smo jako ponosni - rekao je Bodalec.

Ceo intervju pogledajte na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA