≫ 

Angela ima 95 godina i upravo je dobila nagradu za "najboljeg novog izvođača"

Nedavno je dobila i ulogu u rimejku filma "Father of The Bride"

  • 1
Angela Alvarez Foto: Ronda CHURCHILL / AFP / Profimedia

Latinski Gremi za najboljeg novog izvođača obično obično dobijaju mladi umetnici u 20-im. Međutim, ove godine je uručen Angeli Alvarez, 95-godišnjoj kubansko-američkoj muzičarki koja je ceo život provela pišući pesme koje nije objavljivala.

Alvarez je decenijama nastupala za svoje prijatelje i porodicu. U 90. godini bila je odlučna da održi svoj prvi koncert, što se i desilo u holivudskom klubu The Avalon. Jedan od njenih najvećih obožavatelja, unuk Кarlos, snimio je njene pesme uz pomoć kubanskog glumca Endija Garsije, koji je bio domaćin njenog koncerta.

Istoimeni LP stigao je prošle godine i kasnije je nominovan za Latin Gremi 2022. Na ceremoniji, Angeli je uručena nagrada za najboljeg novog izvođača, zajedno sa Silvanom Estradom. Pevačica je pozdravnim govorom ohrabrila „one koji tek treba da ostvare svoje snove”.

- Iako je život težak, uvek postoji izlaz i uz veru i ljubav sve se može postići - zaključila je ona.

Alvarez je odrasla na predrevolucionarnoj Кubi gde joj je otac zabranio da se bavi muzikom. Ne mogavši da napusti svoju strast, počela je da piše pesme u tajnosti. Кada je revolucija došla, Alvarez je bila prinuđena da svoje četvoro dece pošalje u Ameriku u okviru operacije Pedro Pan, u kojoj je preko 140.00 dece vraćeno u SAD između 1960. i 1962. Ona se ubrzo nakon toga pridružila svojoj deci, nastanivši se u Baton Ružu, Luizijani. Izgubila je muža i jedinu ćerku u godinama koje su usledile. Usred bola, nastavila je da piše, pokazujući svoje pesme samo najbližima.

Alvarez je privukla pažnju javnosti nakon što je učestvovala u dokumentarnom filmu Miss Angela o njenom životu i muzici.

Nedavno je dobila i ulogu u rimejku filma "Father of The Bride" u kojem peva kubansku čuvenu pesmu "Quiéreme Mucho".

Njen unuk, Кarlos, kompozitor i producent, podstakao ju je da ode u Los Anđeles i snimi svoj istoimeni debi.

- Pozvao sam je i rekao: „Nana, hoćeš li ovo da uradiš?“ Prvo je rekla [na španskom]: „Ne idem u Los Anđeles! Zašto bih?’ A ja kažem, ’Da snimim tvoj album!’ A ona će: „U redu, stižem!“

Preuzevši nagradu za najboljeg novog umetnika, Alvarez je dobila ovacije.

- Ima ljudi koji odustaju, ali ja nisam odustala – uvek sam se borila. Obećavam vam - nikad nije kasno - rekla je ona okupljenima.

Nagradu je posvetila Кubi.

Video: Miki Krstović dobio nagradu Udruženja dramskih umetnika Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.Jer...

    20. novembar 2022 | 15:49

    Bravo!!! Dokaz da za neke događaje u životu, nikad nije kasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA