Evropski Pink Floyd Tribute projekat nastupio u Beogradu: Izvedeni najveći hitovi slavnog benda

Projekat je nastao u maju 2016. godine od strane nekolicine karlovačkih muzičkih entuzijasta sa ciljem da kvalitetno i verno izvode muziku grupe Pink Floyd.

  • 0

Nakon najvećeg australijskog i najvećeg britanskog, prvi put u Srbiju nastupio je i najveći evropski Pink Floyd Tribute projekat sinoć u klubu Hangar Luke Beograd.

Devetočlani sastav sačinjen od profesionalaca i istinskih fanova grupe Pink Floyd oduševio je publiku na dugo očekivanom koncertu koji je podsećao na legendarne nastupe slavne grupe koja je obeležila istoriju popularne muzike.

Projekat je nastao u maju 2016. godine od strane nekolicine karlovačkih muzičkih entuzijasta sa ciljem da kvalitetno i verno izvode muziku grupe Pink Floyd.

Kako uz ovo legendarno ime ide i zahtevna produkcija, za audio i vizuelni doživljaj, pored sjajnih muzičara na bini, postarali su se i Full Production, zatim Johnny Grudić, producent, inženjer zvuka i muzički direktor projekta, kao i dizajner svetla Dino Petrina.

„Hey you", „Wish you were here", „Time", „Learning to fly", „Great gig in the sky", „Shine on you crazy diamond" i mnogi drugi hitovi proveli su publiku kroz sve faze rada Pink Floyda.

Šou je napravljen kao tribute performans koji ima sve komponente - zvuk, video, svetlosni efekti i muzički aranžmani vrlo su slični originalnom izgledu Pink Floyda.

Protagoniste ovog prvorazrednog muzičkog događaja publika je ispratila ovacijama.

Vrooom uživo u Elektropioniru 25. novembra

Posle više od 150 nastupa u 13 država, uz 37 festivalskih nagrada u muzičkim predstavama „Dogvil“ i „Jami distrikt“ u kojima uživo izvodi svoju muziku, grupa Vrooom ponovo svira i van pozorišta - slušaćemo ih 25. novembra u Anti Shop Elektropioniru!

Vrooom je muzička grupa iz Beograda. Od 1999. do 2011. godine objavili su pet albuma. Singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji, a grupa je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima - od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Neki od ovih muzičko-scenskih projekata bili su najuspešniji u Srbiji, kako u pogledu broja gledalaca tako i u pogledu dodeljenih umetničkih nagrada.

Dobitnici su brojnih priznanja, između ostalih: „Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku“ 2013. godine, nagrada „Davorin Popović“ za najbolji vokal na albumu i „Izvođač godine TV Metropolis” 2006.godine...

Grupa Vrooom obradovaće uskoro svoje fanove i novom muzikom. Bend najavljuje da će 1. decembra, diskografska kuća Multimedia Music objaviti dve nove pesme: "Svima treba ljubav" i "Klik (Outside in)", a u toku naredne godine očekuje se i novi album.

Cena ulaznice za koncert u Elektropioniru je 500 dinara.

Ima da prži! Tvrđi zvuk u finalu treće sezone Balkanrock sessions

Finale treće sezone Balkanrock Sessions obeležiće bendovi sa tvrđim zvukom tj. metal sastavi Sink i Mud Factory. Najkraće rečeno, ima da prži. Sink možete već sada pogledati na Balkanrock Youtube kanalu, a premijera benda Mud Factory ostavljena je za sam kraj treće sezone. Pratite Balkanrock na Facebooku, Instagramu i Youtube da saznate tačan datum.

Od 2012. godine, kada je sastav Sink isplovio, menjao je postavu i razvijao svoj muzički izražaj, koji, makar sudeći po objavljenim singlovima sa predstojećeg albuma, dostiže svoj vrhunac. Prvi album bend objavljuje 2014. godine, a album nosi naziv „Sve što nisam ja“. Nakon tri godine završen je i drugi album „Pred stubom srama“ i od tada se sa nesrpljenjem čeka novo studijsko ostvarenje ovog metal sastava. Novi album „Koren“ nije u celosti ugledao svetlost dana, ali je dugo spreman i najavljivan. Njegovo objavljivanje poklopiće se sa desetogodišnjicom benda, proslavljenom nastupom na Balkanrock Sessions-u.

Poslušajte Sink, te pritisnite zvonce za obaveštenje i sačekajte novi Balkanrock Session.

Sarajevske Letu štuke održaće koncerte 22. decembra (21.00) u novosadskom Domu kulture, i sutradan, 23. decembra u isto vreme, u Zapa bazi u Beogradu. Dino Šaran i ekipa vraćaju se pred srpsku publiku, ne bi li zaokružili priču oko promovisanja još uvek aktuelnog, četvrtog studiskog albuma "Topla voda", objavljenog u novembru 2018. godine.

Letu Štuke u Novom Sadu i Beogradu

Dino Šaran pred nastupajuće koncerte radosno najavljuje:

"Posle duže pauze izazvane kovid pandemijom 22. i 23. decembra konačno sviramo u Novom Sadu i Beogradu. Radujemo se novom susretu sa našom publikom u Srbiji i verujemo da će to biti koncerti za pamćenje. Od nas možete da očekujete naše najveće hitove, a mi od vas horsko pevanje u što većem broju. Vidimo se".

Grupa Letu štuke nastala je još 1986. u Sarajevu, pod uticajem panka i novog talasa. Krajem osamdesetih prihvaćeni su kao lokalna atrakcija, međutim, ratna dešavanja uticala su na raspad benda. Novo, znatno značajnije poglavlje, počelo je 2004. kada je Dino Šaran okupio osveženu postavu "Štuka". Prvi album iz 2005, nazvan imenom benda, doneo je niz hit singlova koji su i danas udarni koncertni aduti - "Mjesto za dvoje", "Minimalizam", "Šutiš", duet sa Darkom Rundekom "Sunce"... Usledili su takođe uspešni albumi "Proteini i ugljikohidrati" (2008) i "Brojevi računa" (2011), a "Topla voda" donela je, između ostalog, uspelu saradnju sa Dubioza kolektivom u hitu "Zemlja gori".

Ulaznice za koncert benda Letu štuke u Domu kulture Novom Sadu 22. Decembra se mogu nabaviti preko servisa Gigstix po ceni od 1.400 dinara, a za koncert u Zapa bazi u Beogradu, 23. decembra, preko servisa Tickets kao i u Zapa Baru (Kralja Petra 41).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA