• 0
 ≫ 

Bili smo na koncertu brazilske klasične muzike u Narodnom pozorištu: Srpski umetnici pokazali klasu

 ≫ 

Pogledajte kako je bilo na koncertu u čast 200 godina od osamostaljenja Brazila

  • 0

U čast 200 godina od osamostaljenja Brazila, održan je koncert pod nazivom "Forza Indomita" na sceni "Raša Plaović" u Narodnom pozorištu u Beogradu. Publika je mogla da uživa u muzici najznačajnijih brazilskih kompozitora Antonija Karloša Gomeša i Heitora Viljaloboša.

Ekipa portala Telegraf.rs bila je na licu mestu, te je pred ovaj muzički spektakl popričala sa umetnicima koji su bili deo ovog događaja.

Briljantne su bile naše sagovornice Julija Bal i Marija Lazić, koje su pred našom kamerom govorili o brazilskoj klasičnoj muzici, koja definitivno ima šta da ponudi.

Video: Julija Bal o muzici Heitora Viljaloboša, brazilskoj muzici, nastupu u Karnegi holu

Video: Marija Lazić o koncertu Forza Indomita u Narodnom pozorištu u Beogradu

Nešto posle 20:30, koncert je počeo. Pre samog muzičkog spektakla, prisutnoj publici se obratila njegova Ekselencija, ambasador Brazila u Srbiji Žoze Maura da Fonseka Kosta Kouto.

Video: Govor ambasadora Brazila, Žozea Maura da Fonseke Koste Kouta na koncertu Forza Indomita

Koncert je otvorio kompozicijom Heitora Viljaloboša "Brazilska svita" Mazurka šaro, koju je na gitari izveo Nemanja Bogunović.

Nakon toga, svoje umeće je pokazala i Julija Bal, koja je na klaviru odsvirala Viljalobošovu kompoziciju "Tužni valcer".

Sopran Olivera Krivokuća je na sjajan način izvela kompoziciju "Bio jednom jedan princ" iz Gomešove opere "Gvaraninac".

Svoje umeće su pokali i sopran Nevena Đokovič i tenor Marko Živković, koji su uz pratnju pijaniste Miloja Veljića izveli delo "Osećam neobuzdanu snagu". Takođe iz Gomešove opere "Gvaraninac".

Sve se odvijalo nekako brzo, a publika je uživala. Sledeći na redu je bio bariton Ivan Golubović, koji je izveo kompoziciju "Bez krova, bez kolevke" iz Gomešove opere "Gvaraninac". Na klaviru ga je pratio Miloje Veljić.

Potom je Julija Bal opet briljirala na klaviru, odsviravši Viljalobošovu kompoziciju, a zatim je usledio "Mistični sekstet" navedenog kompozitora, koji su zajednički izveli Vanja Đorđević (flauta), Marija Lazić (oboa), Ivan Stamenković (alt saksofon), Nemanja Bogunović (gitara), Katarina Srtanović (harfa) i Marko Bogdanović (čelesta).

Za sam kraj, usledile su i dve kompozicije Viljaloboša. Prva "Sentimentalna melodija", koju je otpevala sopran Olivera Krivokuća, koju je na klaviru pratio Miloje Veljić.. I na kraju, "Klasična samba", koju je izvela sopran Nevena Đoković. Naravno, uz pratnju pijaniste Miloja Veljića.

Nakon sat vremena programa, srpski umetnici su se poklonili publici i dobili zasluženi aplauz.

Pogledajte kako je bilo.

Video: Nastup na koncertu Forza indomita u Narodnom pozorištu: Srpski umetnici briljirali na sceni

Video: Bravura Julije Bal na koncertu Forza indomita u Narodnom pozorištu

Video: Srpski umetnici blistali na koncertu Forza indomita u Narodnom pozorištu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok