≫ 

Preminula Kristin MekVi, klavijaturistkinja grupe Fleetwood Mac: Stivi Niks se emotivno oprostila od nje

Stivi Niks je Kristin MekVi nazvala "najboljom prijateljicom na celom svetu od prvog dana 1975. godine"

  • 0
Kristin MekVi Foto: Tanjug/AP/Charles Sykes/Invision

Kristin MekVi, klavijaturistkinja grupe Fleetwood Mac, preminula je posle kraće bolesti. Imala je 79 godina.

"Preminula je mirno u bolnici jutros, u sredu, 30. novembra, nakon kratke bolesti. Bila je u društvu svoje porodice. Ljubazno vas molimo da poštujete privatnost porodice u ovom izuzetno bolnom trenutku i želimo da svi čuvaju Kristin u svojim srcima i pamte život neverovatnog ljudskog bića", navodi se u izjavi za medije.

Pevačica grupe Fleetwood Mac Stivi Niks se ovim povodom oglasila na društvenim mrežama, te je Kristin nazvala "najboljom prijateljicom na celom svetu od prvog dana 1975. godine", piše Daily Mail.

U objavi koju je Stivi Niks posvetila Kristin MekVi se nalaze stihovi iz pesme "Hallelujah" američke rok grupe Haim, koja je napisana nakon smrti prijateljice članice grupe Alane Haim, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći.

"Pre nekoliko sati rečeno mi je da je preminula moja najbolja prijateljica na celom svetu od prvog dana 1975. godine. Nisam ni znalada je bolesna... do subote kasno uveče. Htela sam da stignem u London, ali su nam rekli da sačekamo. Tako mi se od subote jedna pesma vrti u glavi, iznova i iznova. Mislila sam da bih možda uspela da joj otpevam, i zato, sada joj pevam.", navela je Stivi Niks.

I ostali članovi benda Fleetwood Mac naveli su da su shrvani gubitkom, opisujući je kao "najbolju prijateljicu koju neko može imati u svom životu."

Britansko-američka rok grupa bila je jedna od najuspešnijih grupa svih vremena, prodavši 100 miliona ploča širom sveta.

Kristin MekVi je postala deo grupe Fleetvood Mac 1971. godine, a bend je postigao još veću popularnostdolaskom Stivi Niks i Lindzi Bakingem sredinom sedamdesetih.

Evo i objave Stivi Niks koju je posvetila Kristin MekVi.:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA