Koncert Vasila Hadžimanova i Matije Dedića deo matinea na Kolarcu 31. decembra

Specijalna gošća na Novogodišnjem matineu biće zvezda jugoslovenske pop scene Bisera Veletanlić.

  • 0
NISVIL ONLAJN ZAVRSEN Vasil Hadžimanov / Foto: Tanjug/Nišville Jazz festival/Zoran Ćirić

Muzika iz Diznijevih crtanih filmova i koncerti londonskog vokalnog sastava The Queen's Six i renomiranih džez muzičara Vasila Hadžimanova i Matije Dedića očekuju nas 31. decembra u Kolarčevoj zadužbini, saopštili su organizatori.

Poslednji dan odlazeće godine počinjemo u 11 koncertom za najmlađe iz ciklusa Mala škola bontona -Kako se sluša koncert kada ćemo se družiti sa našim dobro poznatim drugarom Milošem Milovanovićem, dok će u muzičkom delu nastupiti Nemanja Nikolić kvartet sa muzikom iz Diznijevih crtanih filmova.

Nakon koncerta za najmlađe, na Novogodšnjem matineu od 16 časova nas očekuju koncerti renomiranih domaćih i inostranih umetnika.

Na veliku scenu Kolarca najpre izlazi londonski The Queen's Six (Kraljičina šestorka), vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godišnjicu krunisanja kraljice Elizabete I, čije ime koriste u svom nazivu.

Njihov repertoar proteže se daleko van horskih pulteva: od ranih napeva, razvijene renesansne polifonije, rasko?nih madrigala i emotivnih narodnih pesama, do nadmoćnih aranžmana džez i pop numera.

Nakon gostiju iz Londona, nastupaju džez pijanisti Vasil Hadžimanov i Matija Dedić, koji iza sebe imaju brojne autorske albume i saradnju sa najvećim imenima džez i etno scene današnjice, muzičari koji su uveli balkanski melos u svetski džez.

Specijalna gošća na Novogodišnjem matineu biće zvezda jugoslovenske pop scene Bisera Veletanlić.

Bisera Veletanlić Bisera Veletanlić Foto: Tanjug/Tara Radovanović

The Queen's Six (Kraljičina šestorka) je vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godi?njicu krunisanja kraljice Elizabete I, čije ime koriste u svom nazivu.

Svi članovi The Queen's Six su zvanični pevači Kapele Svetog Đorđa pri kraljičinom dvoru u Vindzoru i svi žive unutar zidina zamka.

Hor Kapele nastupa na oko osam službi nedeljno, kao i na privatnim i državnim događajima, često pred kraljevskom porodicom.

Njihov repertoar proteže se daleko van horskih pulteva: od ranih napeva, razvijene renesansne polifonije, raskošnih madrigala i emotivnih narodnih pesama, do nadmoćnih aranžmana džez i pop numera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA