≫ 

Filharmonija svira delo nastalo nakon razgovora u taksiju

Na programu je delo jedne od najvećih živih kompozitorki – „Ofertorijum“ Sofije Gubajduline, kao i „Manfred“ simfonija Čajkovskog

  • 0
Simone Lamzma Foto: Marko Đoković

Beogradska filharmonija nastupa zajedno sa dirigentom Danijelom Rajskinom i violinistkinjom Simone Lamzmom, u petak, 23. decembra, na Kolarcu od 20č. Na programu je delo jedne od najvećih živih kompozitorki – „Ofertorijum“ Sofije Gubajduline, kao i „Manfred“ simfonija Čajkovskog.

Fantastična holandska violinistkinja Simone Lamzma po drugi put nastupa sa Beogradskom filharmonijom, a sa stalnim gostujućim dirigentom Danijelom Rajskinom predstavlja uigran tandem. Ovog puta izvodi poznato delo legendarne kompozitorke Sofije Gubajduline. Priča o Ofertorijumu počela je slučajno, nakon razgovora između autorke i čuvenog violiniste Gidona Kremera, kada su jednom prilikom podelili vožnju taksijem. Delo je i posvećeno Kremeru, a autorka je stvorila delo koje je danas jedno od najpopularnijih savremenih koncerata.

Danijel Rajskin Foto: Marko Đoković

Filharmonijski koncert krunuše najambiciozniji simfonijski projekat Čajkovskog – obimna” Manfred” simfonija. Delo je zasnovano na istoimenoj poemi Lorda Bajrona i najveće je simfonijsko delo kompozitora, kako po dužini, tako i po instrumentaciji. Pored grandioznog repertoara, publika u petak će imati priliku da čuje atraktivne instrumente. Simone Lamzma svira na Stradivarijusovoj violini Mlinarski iz 1718. godine, a u monumentalnom “Manfredu” čuće se i zvuk orgulja.

„Sviramo nasmejani i ne štedimo repertoar“- SIX PACK u subotu u Festu!

Prvi put u klubu Fest u Zemunu, u subotu, 24. decembra, nastupiće regionalni šampioni kalifornijskog pank roka – Six Pack!

Posle rasprodatog koncerta u prestižnom zagrebačkom klubu "Vintage industrial bar", Six Pack je za kraj godine izabrao nastup u Beogradu, tačnije u Zemunu. U Beogradu nisu svirali više od godinu dana i u subotu dolaze, kažu, u boljoj formi nego ikad!

„Posle globalno tegobnog perioda vezanog za pandemiju i udarca na muzičku industriju, Six Pack je imao dve veoma uspešne koncertne godine što je bendu vratilo ogromno sviračko samopouzdanje i donelo mnogo lepe energije na samu binu. Sviramo nasmejani i ne štedimo repertoar, publici pružamo više nego što se obično očekuje od pank rok nastupa. Na poslednjoj svirci u Zagrebu smo svirali čak dva sata“ kažu članovi benda.

„Fabrička greška“, „Crveni makovi“, „Nekako najviše me boliš ti“, „Delfinov let“... samo su neke od pesama koje ćemo čuti za dva sata svirke, a na spisku je, pored retrospektive cele diskografije benda, i novi singl.

„Pored pažljivo biranog repertoara i retrospektive naše karijere, u klubu Fest ćemo predstaviti i novu pesmu "Trash", a spot za ovaj singl publika može i da pogleda skenirajući QR kod sa prelepo odštampanih karata“

Njihov najpoznatiji album "Fabrička greška" trenutno nalazi u fazi narezivanja vinilnog izdanja: „To je pokazatelj da je Six Pack i dalje veoma tražen i to valja proslaviti. Kako drugačije nego zajedno s publikom i uz žestoku svirku“ kaže ekipa i poziva ljude u Fest: „Datum koncerta je savršen, mislim da će nas sve zajedno dodatno raspoloženim držati i prednovogodišnja euforija, pa hajde da u Novu godinu uđemo s nadom da će rokenrol ostati neuništiv.“

Ulaznice su u prodaji u klubu Fest po ceni od 800 RSD. Na veče koncerta ulaznice će (ako ih ostane), koštati 1000 RSD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA