≫ 

Kako je Massimo Savić govorio o ploči "Stranac u noći" i Beogradu, zašto su ga zvali Blejd Raner

O glavnom gradu tadašnje Jugoslavije imao je samo reči hvale

  • 0
Masimo Savić

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Legenda eks-ju scene Masimo Savić, koji je preminuo je 61. godini, ostavio je veliki trag. Jedan od najpoznatijih njegovih albuma je bio svakako "Stranac u noći" iz osamdesetih godina prošlog veka.

Masimo Savić je svojevremeno u intervjuu za časopis "Rock" upravo govorio o svom u čuvenom ostvarenju.

"Ploča "Stranac u noći" balansira između nekog pop, skoro zabavnjačkog i onog pravog, tebi svojstvenog emotivnog koji ploči daje određenu boju i težinu...", rekao je svojevremeno Masimo i dodao:

"Od prvog momenta se znalo da se ploča radi za moj glas. Jedini cilj je bio da se pevanjem istaknem. I čitava ekipa, koja je radila ploču, verovala je da ću svemu tome dati svoju farbu. Jer da nije tako, ne bi valjalo. Po meni "Stranac u noći" je jedna veoma, veoma jednostavna ploča. A to da li je emotivno nabijena mislim da će ljudi otkriti ne pri prvom slušanju, već možda nešto kasnije. A to što ti kažeš balansiranje - je, je, balansiranje je. Mene inače i zovu Blejd Raner", rekao je Masimo, pa je otkrio zašto su ga zvali Blejd Raner.

"Smatraju me trkačem po oštrici. Neko sledi jednu potpuno ravnu liniju. Ja volim igrati svakakve vrste igara. Neću, recimo, sedeti u voz koji je već u pokretu. Ako ću uopšte ići vozom biću tu kad se on bude pokretao. Od samog početka, pa do kraja. I to je to.", rekao je Masimo, pa se potom osvrnuo na Beograd.

"Sve ljude koje znam u Beogradu volim. Volim i grad. Beograd je naša metropola u kojoj se bilo koji muzičar uvijek oseća jako, jako dobro. Jednostavno, to je grad koji ima nešto, koji ume da pruži maksimum. Čavke iz Orgazma i ja smo napravili jedan narodnjak koji ide (pevuši) Ima neko tkivo što nas veže, ima nešto u životu što nas spaja (smeh) I to Čavke, Gile i ja uvijek pjevamo kad se nađemo. I to je to.", rekao je Masimo, pa se obratio novinarki časopisa "Rock".

"Pa, videla si na proslavi "Rocka". Tamo su bili svi: i Ekatarina, i Jura, i Orgazam, i Pušenje... Svi nevjerojatno povezani. Ja sam pogotovu povezan sa Ekatarinom i Orgazmom. To je generacija. Mi smo generacijski vezani. Slušamo iste stvari, volimo istu muziku, volimo da sviramo i volimo da sviramo zajedno kad god se nađemo. Prepustimo se muzici i onome što će se na stejdžu dogoditi. I dogodi se dobro. Ne radi se tu čak ni o kvalitetu, već o toj vezi, o tome što nas spaja. Šta god da se uradi, biće dobro jer dišemo svi zajedno.", naveo je Masimo.

(Telegraf.rs/izvor: Yugopapir/Snežana Golubović/ jun 1987.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA