Metalikin novi hit "Lux Æterna" 1. na Mainstream Rock Radio listi: Pesma strimovana 10 miliona puta

„Lux Ӕterna” je prvi singl sa dugo očekivanog predstojećeg albuma Metalike

  • 0
Global Citizen Festival, Metalika Foto: Tanjug/AP/Evan Agostini/Invision

Prva nova pesma Metalike u poslednjih šest godina brzo je našla put do publike. „Lux Æterna” je u drugoj nedelji po objavljivanju zauzela glavno mesto na Bilbordovoj Mainstreeam Rock Airplay listi, dok je takođe nadmašila 10 miliona strimova na Spotifaju.

„Lux Ӕterna” je prvi singl sa dugo očekivanog predstojećeg albuma Metalike, 72 Seasons, koji stiže 14. aprila. Nakon što je debitovala na 2. mestu u prvoj nedelji, numera je izbacila „One of Those Days“ kolege i legendarnog metal benda Ozija Ozborna sa prvog mesta top liste prošle nedelje.

Sve u svemu, „Lux Ӕterna” je 11. pesma sa kojom se Metalika našla Mejnstrim rok listi. Začudo, nikada nisu pogodili broj 1 ni sa jednom pesmom sa „The Black Album“ ili ranijim izdanjima, uprkos tome što se tih prvih pet ploča smatraju metal klasicima. Njihov prvi broj 1 bio je "Until It Sleeps" iz Load iz 1996. godine.

U međuvremenu, „Lux Ӕterna“ se već približava 10,5 miliona strimova na Spotifaju, što je impresivno s obzirom da je pesma izašla upravo 28. novembra. Međutim, pred ovom pesmom je dug put pre nego što dostigne najbolju numeru Metalike na Spotifaju, jer će „Enter Sandman“ dostići uskoro milijardu strimova.

Metallica je „Lux Ӕterna” predstavila na godišnjem dobrotvornom koncertu „Helping Hands” prošlog petka (16. decembra).

Video: Stefan Milenković održao koncert Rock el Clasico na EXPO Dubaiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA