≫ 

Bitlsi su bili inspiracija grupi ABBA: Beni Anderson otkrio šta je bend iz Liverpula naučio švedski sastav

Švedski muzičar imao je samo reči hvale za grupu The Beatles

  • 0
ABBA Foto: Tanjug/AP/Tsugufumi Matsumoto

Grupa The Beatles je mnogim muzičarima bila inspiracija, kao i sastavu ABBA. U razgovoru sa Record Collector to je otkrio i Beni Anderson. On je naveo da je primetio da je ABBA bila posebno inspirisana raznolikom muzičkom paletom Bitlsa, što je zauzvrat navelo švedski sastav da promeni sopstveni zvuk.

"To je nešto što smo naučili od Bitlsa. Uvek su bili sa svojim stilom na neki način, mnogo više od nas, ali ono što su uradili je da ste čuli pesmu sa njima, onda sledeći singl nije bio ništa blizu prethodnom, ili treći, ili četvrti, ili peti. Dakle, imate "Fernando", želite pesmu poput "Dancing Queen" ili "My Mama Said“, ili bilo šta na tom albumu, da biste joj dali neku vrednost za slušanje.", naveo je Anderson, prenosi NME.

The Beatles Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial

"Još jedna sjajna stvar, moram da kažem, koja važi za mnoge bendove koje mi se sviđaju, jeste to što imate više od jednog pevača; to ti pomaže. Imate Džona (Lenona) i Pola (Makartnija), ili imate Flitwood Mac, imate The Eagles: sjajno je imati dva pevača jer to takođe čini razliku između pesama.”, naveo je švedski muzičar.

Video: Partibrejkersi održali koncert za pamćenje na Sajmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA