Kako je nastala pesma "Insomnia", najveći hit grupe Faithless: MTV je tražio da se menjaju neke reči

Neki detalji iz pesme su bile iz stvarnog života pevača grupe Faithless Maksija Džeza

  • 0
FAITHLESS Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Tužne vesti su nam stigle pre nekoliko dana, kada je saopšteno da je preminuo Maksi Džez (Maxi Jazz), pevač grupe Faitlhles.

"Dao je pravo značenje i poruku našoj muzici. Bio je jedno drago ljudsko biće, iamo je vremena za svakoga i mudrost koja je bila i duboka i dostupna", naveli su iz poznatog britanskog sastava.

Jedan od najvećih hitova grupe Faithless, možda i najveći, bio je svakako "Insomnia". U jednim od svojih intervjua, Maksi Džez je svojevremeno napomenuo da je MTV tražio da se neke reči te pesme menjaju.

"Ta prva rečenica: "Deep in the bosom of the gentle night", nije moje citiranje Dilana Tomasa. To nam je nametnuo MTV jer su smatrali da je izvorni prvi stih: "I only smoke weed when I need to", previše slikovit. Bilo je prepirki i oko stihova: "Making mad love to my girl on the heath / Tearing off tights with my teeth", ali su oni uspeli da ostanu"", rekao je jednom za The Guardian, prenosi Index.hr.

Nastup britanskog benda “Faithless” na Egzitu Foto: Milena Đorđević

Radijska verzija je snimljena sa izmenjenim tekstom, ali postoji i ona duža, koja započinje izvornim tekstom o pušenju marihuane.

"Tekst je iz ličnog iskustva. Nisam patio od nesanice, samo sam imao apsces na zubu. Bilo je toliko bolno da me je držalo budnim. Stihovi o tome kako nema struje i kako posežete za olovkom u mraku takođe su bili iz stvarnog života. Često je nestajalo struje pa sam pisao uz sveće", rekao je Maksi Džez.

Podsetimo, grupa Faithless je gostovala i na Exit festivalu 2015. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA