≫ 

Komemoracija povodom smrti Massima Savića: Od legendarnog umetnika se opraštaju porodica, prijatelji

Komemoracija je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu

  • 0
Massimo Savić, komemoracija Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, s početkom u 11 časova, počela je komemoracija povodom smrti Massima Savića, koji je preminuo u 61. godini posle teške bolesti.

Od legendarnog umetnika se opraštaju porodica, prijatelji i poštovaoci njegovog rada. Pre toga, oni koji su to hteli su se upisivali u knjigu žalosti.

Došli su Alka Vuica, Marko Tolja, Vlatka Pokos, Tatjana Jurić, Vanna, Husein Hasanefendić, Nina Obuljen Koržinek, Vladimir Kočiš Zec i mnogi drugi.

Komemoracija je započela je pesmom "Sunrises", koju je odsvirao bend bez vokala, piše 24sata.hr.

Čuli su se i brojni Massimovi hitovi, poput "Stranac u noći", u akustičnoj verziji, piše Index.hr.

"Kraj devedesetih kad sam dolazio u Zagreb, ispred mene se zaustavio auto, u njemu sedi Massimo Savić. On mi kaže upadaj mali. Bio sam klinac, a on već regionalna zvezda. Tad mi je prvi put otvorio vrata i pružio ruku koju mi je uvek pružao. Maks će za mene ostati Maks, frend. Upoznaće me sa svojom porodicom sa istinskom pažnjom, otpevaćemo pesme pre nego sto ih iko pre čuje. Razgovaraćemo o porodicama, sportu, modi i moru. Otišao si frende u treptaju oka, jos smo si toliko toga trebali reći. Volim te", rekao je na komemoraciji Massimov saradnik Ivan Dečak.

"Imao je bezgrešan muzički ukus i instinkt i sve je radio kako treba, delili smo životnu filozofiju, u puno stvari smo se razumeli. Ne veruje u ono posle, ne veruje u život posle života, rekao je da smo konačna bića i da zato trebamo uživati, on je to i radio. Ja verujem da je tu bio u krivu, ovo danas nije zbogom nego jedno obično usputno Maks bok i vidimo se", naveo je Aljoša Šerić iz grupe Pavel.

Sahrana Massima Savića biće 3. januara u 11 sati na Gradskom groblju Zadar.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by DARKO KETSMANN (@ketsmanndarko)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA