Rambo Amadeus objavio Poslanicu za 2023: "Ne radi ništa!"

"Svi spavaju, kuliraju, piju kafu, samo se muzičari Bečke Filharmonije štimuju, a skakači zagrijavaju za skok u Garmišpartenkirhenu. Sarma se podgrijava, ruska salata hladi. Idila", piše Rambo Amadeus

  • 1
Rambo Amadeus Foto: ATA Images

Rambo Amadeus objavio je danas na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici Poslanicu za 2023. godinu.

Svim ljudima koji slave Rambo Amadeus čestita 2023. godinu drevnom italijanskom izrekom: “Far niente” (Ne radi ništa).

"Zato i volim prvi januar. Njegova sporost je ljekovita. Sporiji je od bilo koje nedjelje ili bilo kog praznika. Spor je baš kao oni dani potpunog ‘lockdowna’, čije smo čari imali prilike da doživimo nekoliko puta tokom pandemije. Samo što 1. januara ujutro nema nikog da nas sa TV-a dodatno plaši, širi paniku.

Nakon bezglavog ubrzanja koje u decembru kulminira suludim saobraćajnim gužvama, metežom po prodavnicama, isforsiranim zabavama na svakom ćošku, opsesivno kompulzivnom kupovinom bespotrebnih stvari, i finalno dirigovanom histerijom uz odbrojavanje i vatromet, čiji je osnovni cilj da odagna surovu činjenicu da je naš životni taksimetar otkucao još jednu nulu u jednosmjernoj vožnji bez povratka, osvanulo je ovo mirno jutro”, uvodni je deo Rambove Poslanice, koju možete pročitati na njegovom Fejsbuk profilu.

"Svi spavaju, kuliraju, piju kafu, samo se muzičari Bečke Filharmonije štimuju, a skakači zagrijavaju za skok u Garmišpartenkirhenu. Sarma se podgrijava, ruska salata hladi. Idila", piše Rambo Amadeus.

"Prvog Januara čovjek može da iskoristi, ako se noć prije nije napio kao krme od nametnute opštenarodne euforije, da u miru neometano rezimira godinu koja je prošla, izvuče neke pouke, pa i da smišlja neke želje i planove za godinu koja upravo počinje", napisao je, između ostalog, Kilo Tzar svetski, koji je svima poželeo srećnu, zdravu, mirnu, smislenu i duhovitu 2023. godinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA