≫ 

Piter Gebrijel objavio novu pesmu posle sedam godina pauze

U pitanju je pesma "Panopticom", koja će biti deo njegovog novog albuma "i/o"

  • 0
Peter Gabriel tokom nastupa u Kombank areni Foto: Milena Đorđević

Piter Gebrijel je objavio svoj prvi singl u poslednjih sedam godina, koji nosi naziv "Panopticom".

Bivši pevač grupe Genesis i solo umetnik udružio se sa Brajanom Enom, basistom Tonijem Levinom, bubnjarom Manuom Kačeom i gitaristom Dejvidom Roudsom za numeru, koja krasi njegov predstojeći solo album "i/o".

Pesmu je napisao i producirao Gebrijel.

"Prva pesma je zasnovana na ideji na kojoj sam radio da pokrenem stvaranje beskonačno proširenog pristupačnog globusa podataka: Panopticom. Počinjemo da povezujemo slično-umnu grupu ljudi koji bi mogli da osvesti ovo, da omoguće svetu da bolje vidi sebe i razume više onoga što se zaista dešava.", naveo je Piter Gebrijel o pesmi.

Kako se navodi u saopštenju za medije, pesma "Panopticom" je objavljena kada je bio pun mesec i buduće pesme sa njegovog 10. studijskog albuma takođe će izaći u noći punog meseca.

"Nešto od onoga o čemu pišem ovog puta je ideja da izgledamo neverovatno sposobni da uništimo planetu koja nas je rodila i da ukoliko ne nađemo načina da se ponovo povežemo sa prirodom i prirodnim svetom izgubićemo mnogo. Jednostavan način razmišljanja o tome gde se uklapamo u sve ovo je gledanje u nebo... i mesec me je uvek privlačio ka tome.", rekao je Gebrijel o svom novom albumu, prenosi NME.

Video: Preminuo je Massimo Savić!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA