≫ 

Premijerno objavljena pesma "Božićna svetlost" za decu sa Kosova i Metohije: Brojne poznate ličnosti u spotu

U spotu, osim autora i vokala Ljiljane Popović, učestvuju poznate ličnosti iz sveta umetnosti: akademik Matija Bećković, književnica Ljiljana Habjanović Đurović, kompozitor Milutin Popović Zahar, glumci - Milena Predić, Andrej Šepetkovski i Viktor Savić

  • 0

Nova pesma i spot "Božićna svetlost" autora Ljiljane Popović i reditelja Hadži - Aleksandra Đurovića objavljena je na Božić, sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog G. Porfirija, saopštila je autorska ekipa.

Pesma u slavu Božića je humanitarnog karaktera i namenjena je deci sa Kosova i Metohije.

Nova pesma je urađena u tradicionalnijem stilu, sa inspiracijom u grčkim Božićnim kalandama (koralima) koje se mogu naći i kod nas, prvenstveno na Kosovu i Metohiji,

Povodom praznika Božić, sa blagoslovom Patrijarha Srpskog G. Porfirija, grupa umetnika na čelu sa autorom Ljiljanom Popović i istaknutim rediteljem Hadži Aleksandrom Đurovićem, najavljuju novu pesmu i spot "Božićna svetlost" u aranžmanu Predraga Nedeljkovića.

"Pesma i spot su humanitarnog karaktera, usmereni ka deci sa Kosova i Metohije, sad kada im je najviše potrebno. Uvek mi je čast i radost da radim sa decom. Pesma je jednim delom posvećena i našem dragom Mitropolitu Amfilohiju koji je rođen na Božić, i veoma je bio vezan za Kosovo i Metohiju", izjavila je autorka pesme Ljiljana Popović.

Ona je svoj umetnički stil izgradila kao solista, poeta i autor uz grupu "Živa voda", sa kojom je imala nastupe širom naše zemlje, često i na Kosmetu, kao i u zemljama regiona i Evrope.

Reditelj Hadži Aleksandar Đurović, posle velikog uspeha sa filmom "Sveta Petka: Krst u pustinji" (2022) prema romanu svoje majke "Petkana" Ljiljane Habjanović Đurović, nastavlja svoj duhovno istraživački put sa realizacijom spota "Božićna svetlost", čija se premijera očekuje u danima Božića.

"Velika mi je čast da svojim skromnim doprinosom učestvujem u režiji spota “Božićna svetlost” i time podržim ovu humanitarnu akciju. Rad na ovakvom projektu u susret Božiću daje posebnu motivaciju i nadam se da će doprineti što većem odazivu da se daruju deca i narodna kuhinja na Kosovu i Metohiji, posebno u ovim vremenima kada je našem narodu tamo potrebna svaka vrsta podrške, a pre svega duhovna snaga", rekao je reditelj povodom ovog projekta.

U spotu, osim autora i vokala Ljiljane Popović, učestvuju poznate ličnosti iz sveta umetnosti: akademik Matija Bećković, književnica Ljiljana Habjanović Đurović, kompozitor Milutin Popović Zahar, glumci - Milena Predić, Andrej Šepetkovski i Viktor Savić.

Takođe, u spotu su prisutni i muzičari vizantijskog hora Mojsije Petrović, dečiji hor crkve Sv. Đorđa pod upravom Irine Vojvodić i hor Dečijeg kulturnog centra Beograd, kojim diriguje Nevena Ivanović, kao i deca, gosti iz Mladenovca, Kragujevca i Kruševca i još nekoliko gostiju iznenađenja.

Video: Porfirije na liturgiji: Mir je ultimativna vrednost, zlo u Štrpcu da ne pomuti radost Božića

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA