"Beogradsko proleće" 22. aprila u mts Dvorani

Konkurs za autore pop i zabavnih kompozicija biće otvoren od 15. januara do 15. februara

  • 0
Festival Beogradsko proleće Foto: Promo

Nastavlja se tradicija održavanja prestižnog Festivala zabavne i pop muzike "Beogradsko proleće", koji će biti održan 22. aprila na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, današnjoj mts Dvorani. Poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina, obnovljen 2022. godine, na mestu gde je i rođen, biće održan u organizaciji mts Dvorane.

Kako se očekuje, "Beogradsko proleće" će i ove godine probuditi veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, a konkurs za prijavu kompozicija biće otvoren od 15. januara do 15. februara.

Zainteresovani mogu da konkurišu putem veb adrese prijava@beogradskoprolece.rs, a sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala, kao i o pobednicima obonovljenog festivala prošle godine dostupne su i na sajtu www.beogradskoprolece.rs.

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bio je Toni Cetinski sa numerom "Čuvam ljubav", dok su drugo i treće mesto poneli Željko Vasić sa kompozicijom "Kompanjero" i Mirza Selimović sa pesmom "Plakaćeš".

Pre tačno 62 godine - 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život tadašnji prestižni festival zabavne muzike "Beogradsko proleće", koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA