Koncert "Kosovo je naš obraz i ime" 12. januara na Kolarcu: Učesnik programa i akademik Matija Bećković

Ulaznice će biti donacija narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji

  • 6
Guslari Marko Šćepanović i Boško Vujačić Foto: Promo

Spektakularni veliki guslarski koncert "Kosovo je naš obraz i ime" održaće se 12. januara .2023 u sali Kolarčevog narodnog univerziteta sa početkom u 19 časova u organizaciji poznatih narodnih guslara Marka Šćepanovića i Boška Vujačića.

Koncert je simbolično posvećen srpskom narodu na Kosovu i Metohiji koji prolaze kroz jako teške dane u borbi za vlastiti opstanak.Takođe gusle imaju veoma veliki značaj u ocuvanju naše istorije i identiteta i uvek su bile uz srpski narod kada je najteže.

Učesnici programa akademik Matija Bećković, Igor Braunović borac sa Paštrika, Arhimandrit Stefan iguman manastira Velika Remeta, kao i Nedeljko Bilkić pevač, uz pratnju Velimira Živkovića, kao deo srpske kulturne elite žele da pošalju najsnažniju poruku i podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da ostanu i istraju u borbi za istinu i pravdu, da opstanu na svojim ognjištima, takođe i da daju apsolutnu podršku zvaničnom Beogradu da nastavi sa snažnom borbom za Srpske nacionalne interese i zaštitu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Guslari Marko Šćepanović i Boško Vujačić Guslari Marko Šćepanović i Boško Vujačić Foto: Stefan Bogunović

Ulaznice će biti donacija narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pogledajmo istini u oci

    9. januar 2023 | 18:07

    Da smo imali obraza i ime ne bi ga nikad izgubili,kasno smo se setili gde je nasa svetinja,danas su mnogi unovcili deo nase svetinje ,a jadna sirota raja je platila najveci danak kvazi patriota ,gde su reci vece od dela

  • Kosovar

    9. januar 2023 | 18:29

    Kosovo je bilo vaše od 1912. godine, ali više nije .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA