"Bio je sa druge planete, Salvador Dali sa gitarom": Rok zvezde se oprostile od legendarnog Džefa Beka

Da je Džef Bek bio genije, napisali su Mik Džeger, Rod Stjuart, Džo Satrijani, Dejvid Gilmor i mnogi drugi

  • 0
Jeff Beck Dzef Bek Foto: Tanjug/AP/Evan Agostini

Vest da je preminuo legendarni gitarista Džef Bek raslužila je mnoge. Od čuvenog muzičara su se preko društvenih mreža oprostile mnoge rok zvezde.

"Džef Bek je bio sa druge planete. Odveo je mene i Ronija Vuda u Ameriku krajem '60-ih sa bendom Jeff Beck Group i od tada se nismo osvrtali. Bio je jedan od retkih gitarista koji bi me, kada sviram uživo, zapravo slušao kako pevam i reagujem. Džef, ti si bio najbolji, čoveče. Hvala ti na svemu. Počivaj u miru", napisao je Rod Stjuart.

"Ratnik sa šest struna više nije ovde da se divimo čaroliji koju bi mogao da tka oko naših smrtnih emocija. Džef bi mogao da kanališe muziku iz eteričnog. Njegova tehnika je jedinstvena. Njegova mašta je očigledno neograničena. Džef, nedostajaćeš mi zajedno sa tvojim milionima obožavalaca. Džef Bek, počivaj u miru.", napisao je Džimi Pejdž.

"Sa smrću Džefa Beka izgubili smo divnog čoveka i jednog od najvećih gitarista na svetu. Svima će nam mnogo nedostajati.", napisao je Mik Džeger.

"Ne mogu da izrazim koliko sam tužan kad čujem da je Džef Bek preminuo. Kakav užasan gubitak za njegovu porodicu, prijatelje i njegove brojne fanove. Bila mi je čast što sam poznavao Džefa i neverovatnu čast što je svirao na mom poslednjem albumu, "Patient Number 9". Živeo, Džef Bek", napisao je Ozi Ozborn.

"Sada kada je Džef otišao, osećam se kao da je jedan od moje braće napustio ovaj svet, i mnogo će mi nedostajati. Upućujem mnogo saosećanja Sandri, njegovoj porodici, i svima koji su ga voleli. Želim da mu se zahvalim za sve naše rane zajedničke dane u grupi Džef Bek, osvajanje Amerike.", napisao je Roni Vud.

"Skrhan sam kada čujem vest o smrti mog prijatelja i heroja Džefa Beka, čija je muzika oduševila i inspirisala mene i bezbroj drugih toliko godina. Moje misli idu njegovoj divnoj ženi Sandri. Biće zauvek u našim srcima.", napisao je Dejvid Gilmor.

"VAU. Kakve grozne vesti. Džef Bek, jedan od najvećih gitariskih majstora svih vremena je preminuo. Od Yardbirdsa i Jeff Beck grupe, on je utisnu trag koji je nemoguće pratiti. Sviraj sada i zauvek.", napisao je Pol Stenli.

"Džef Bek je bio Salvador Dali sa gitarom, videti ga kako svira je čuti vrhunskog 6 gudačkog alhemičara kako stvara magiju u sopstvenom svetu. Sa njegovim gubitkom, svet je siromašnije mesto. Naše iskreno saosećanje ide Sandri. Delimo tvoju tugu.", napisao je Džo Peri.

Jeff Beck Dzef Bek Foto: Tanjug/AP/Owen Sweeney/Invision

"Džef Bek je bio genije, zadivljujući original. Bio je zapanjujući gitarista sa više načina da te natera da kažeš, "Je*ote, šta je to bilo?" nego bilo ko drugi. Bio je duboko talentovan, i nikada nije prestao da inovira na instrumentu. Počivaj u miru, Džef", napisao je Džo Satrijani.

"Oh, srce moje... Počivaj u miru, Džef... Već mi nedostaješ...", napisao je Dejvid Koverdejl.

Više reakcija pročitajte ovde.

(Telegraf.rs/izvor: ultimateclassicrock.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA