Preminuo Brus Gauers, reditelj spota za pesmu "Bohemian Rhapsody" grupe Queen

"Gauers je uvek donosio bezgranični entuzijazam, energiju, strast i radost svom radu", navodi se u saopštenju

  • 0
Bohemian Rhapsody Queen Printskrin: Youtube/Queen Official

Brus Govers, reditelj spota za pesmu "Bohemian Rhapsody" grupe Queen, preminuo je u 82. godini. Dobitnik Emija i Gremija  preminuo je prošle nedelje (15. januara) u Santa Monici u Kaliforniji od komplikacija od akutne respiratorne infekcije, potvrdila je njegova porodica .

"Gauers je uvek donosio bezgranični entuzijazam, energiju, strast i radost svom radu", navodi se u saopštenju, koje se nastavlja.

"Voleo je ekipe sa kojima je radio i bio je poznat daleko i široko po svojoj velikodušnosti kao kolega, stalno ohrabrujući i promovišući talentovane ljude u svom timu. Duhovit, nepovratan i divno iskren, biće zapamćen u bezbroj legendarnih priča koje će održati njegov šarmantni duh u životu još mnogo godina koje dolaze.

Uvek je bio najsrećniji u kontrolnoj sobi, na brodu na Bahamima, i naravno, kod kuće sa psima, prijateljima i porodicom.", stoji u saopštenju, prenosi Billboard.

Spot za pesmu "Bohemian Rhapsody" grupe Queen snimljen u Elstri studiju u Hertfordšajeru 1975. godine Emitovao se u emisiji "Top Of The Pops" samo 10 dana po završetku snimanja, a koštao je navodno 4.500 funti.

Tokom intervjua za Daily Mail 2018. godine, Gauers je objasnio: "To je promenilo način na koji se muzika doživljava, svi su radili video snimke i bendovi su videli kako njihova prodaja i pozicije grafikona rastu."

On je takođe rekao da se osećao kao da ga je "opljačkali" iz grupe Queen, pošto je dobio samo 590 dolara (475 funti) kao uplatu za režiju klipa.

Još 2019. godine, ekranizacije pesme "Bohemian Rhapsody" je postala prvi muzički spot objavljen pre devedesetih koji je zabeležio milijardu pregleda na Jutjubu. Trenutno ima preko milijardu i po tokova na platformi.

Gauers je producirao događaje uživo kao što su Emi, Bilbordove muzičke nagrade, MTV muzičke i filmske nagrade i nagrade "People's Choice Awards".

Režirao je stotine drugih muzičkih spotova uključujući za Prinsovu pesmu "1999', za The Rolling Stones-ovu numeru "Fool To Cry", za Rod Stjuartovu "I Don't Want To Talk About It" i za hit gupe Huey Lewis & The News "The Heart of Rock & Roll", piše NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA