≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Srpska ABBA osvojila region, a u maju će i stadion Tašmajdan

Vreme čitanja: oko 5 min.

Srpski muzičari su tokom prethodnih meseci postigli neverovatan uspeh i rasprodali koncerte u halama u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji

  • 1
ABBA Real Tribute benda i Zrenjaninska filharmonija Foto: Simone di Luca

Ove godine se obeležava 50 godina od osnivanja švedske grupe ABBA, jednog od najslavnijih bendova na svetu. Tim povodom najistaknutiji ABBA tribjut bend na ovim prostorima je udružio snage sa Zrenjaninskom filharmonijom i za publiku širom regiona su pripremili pravi spektaktl – ABBA SYMPHONIC REAL TRIBUTE SHOW, koji će biti održan 20. maja na beogradskom stadionu Tašmajdan.

Srpski muzičari su tokom prethodnih meseci postigli neverovatan uspeh i rasprodali koncerte u halama u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, a u januaru su, na zahtev publike, ponovili koncert u Zagrebu koji je takođe bio rasprodat, kao i u Rijeci i prepunoj dvorani u Varaždinu. Tokom aprila održaće još jedan koncert u Zagrebu, potom u Zadru i Splitu, a 20. maja stižu u Beograd.

Ogroman uspeh koji su postigli širom regiona izvođenjem najvećih hitova legendarne grupe, je dokaz da ABBA kao globalni fenomen ne prestaje da iznenađuje ni nakon pola veka. Fanovi muzike ovog legendarnog benda u Srbiji, kao i u svetu, prenose ljubav s generacije na generaciju. Pop muzika, s kojom su se proslavili, „slatka i melanholična“ je recept za dugovečnost i prolazak na svim testovima vremena, jer uz sve današnje popularne pop pesme lišene romantike i čarolije, ABBA budi u slušaocima onu „Dancing Queen“ i to jednostavno niko ne može da ospori.

Članovi benda ABBA Real Tribute su se potrudili da osim autentičnosti izvođenja najvećih hitova benda u potpunosti prenesu duh tog vremena, te nastupaju u originalnim kostimima i uz plesne koreografije, a muziciranje Zrenjaninske filharmonije na maksimum pojačava emociju i energiju koju pesme ABBE nose sa sobom. Kada bend zasvira „Waterloo“ uz pratnju simfonijskog orkestra, publika se diže na noge i do kraja koncerta niko se ne vraća na sedište. Snaga koju ima ovaj show leži u vrhunskoj interpretaciji, muzičkom putovanju u neka jednostavnija vremena puna blještavila i scenskom nastupu nabijenom neverovatnom energijom.

U godini obeležavanja pola veka, projekat ABBA SYMPHONIC, na sceni oživljava najuspešnije ABBA hitove poput “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “Super Trouper”, “The Winner Takes It All”, “S.O.S.”, “Fernando”, “Money, money, money” i druge, na oduševljenje starih i novih obožavaoca ABBA-e.

Grupa ABBA je u periodu od 1972. do 1982. godine, kao najuspešnija švedska grupa svih vremena prodrla na svetsku scenu, prodavši više od 400 miliona ploča, što ih je pretvorilo u svetske rekordere.

Slavni članovi ABBE su bili: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson i Anni-Frid Lyngstad. Na muzičkoj sceni pojavili su se putem takmičenja za pesmu Evrovizije 1974. godine sa pesmom „Waterloo“, a njihov uspon je započeo 1975. godine s pesmom „S. O. S.”. Na svetski vrh ih je lansirala pesma „Mamma Mia”, gde su ostali narednih godina, stvarajući vojsku obožavalaca koji su ljubav prema ABBI prenosili i na nove generacije. Izdali su osam originalnih albuma i to u rekordnim tiražima. ABBA i dalje osvaja publiku na televiziji, radiju, ali i sa vrlo popularnim filmom „Mamma Mia”.

Ulaznice za ovaj jedinstveni show mogu se kupiti preko aplikacije Efinity.rs, a prodaja počinje u ponedeljak 6. februara u 10 časova.

Cene ulaznica za parter su 3.400 i 4.200 dinara, a za VIP sektor 4.500 dinara.

Prvi kontigent ulaznica za tribine prodavaće se po ceni od 2.300 dinara.

STEVANS u Srbiju stižu sa novim singlom „Evidemment"

Ovaj interesantan naslov potiče od mašte današnjice i nostalgije za prošlim vremenima, zapravo o putovanju kroz vreme. Stevans su video za pesmu "Evidemment" snimili u jednom srednjevekovnom dvorcu gde glavni lik putuje kroz vreme u automobilu iz filma „Povratak u budućnost“, čuvenom DeLoreanu! Čak su i tablice usklađene: „NE 261085“ odgovara datumu pojavljivanja prvog dela filma - 26.10.1985!

Neće putovati kroz vreme da bi u februaru stigli i prvi put u Srbiju! Prvi koncert njihove mini turneje zakazan je za 9. februar u Punk Rock Cafeu u Smederevskoj Palanci, dan kasnije, 10. februara sviraće u zemunskom klubu Fest a 11. februara nastupaju u Novom Sadu, u SKCNS Fabrici.

STEVANS će ovom prilikom prvi put nastupiti u Srbiji ali ovo nije njihov prvi susret sa našom zemljom. Naime, frontmen benda, Yvan Franel i njegov brat rođeni su u Beogradu, a roditelji su im dali druga imena: Milenko i Stevan. Bend STEVANS je fuzija Evrope (Yvan Franel / Zeela) i Amerike (Yann Secrest). Za 4 albuma, ovaj evropski pop bend uspeo je da ostavi traga na muzičkoj sceni, između ostalog svirajući pre bendova Coldplay, Deep Purple i Snow Patrol. Nastupali su širom sveta na nekim od najprestižnijih bina i festivala u Londonu, Njujorku, Parizu, Vijetnamu, Kini, Južnoj Americi, a u Švajcarskoj su bili deo Paleo festivala kao i Montreux Jazz Festivala. Pesme su im inspirisane gruvom, soulom, elektro popom i modernom muzikom. Retko elektronska muzika zvuči toliko organski i živo, kao u njihovom slučaju...

„Sviraćemo vam odlične pesme koje su kombinacija modernog indi roka sa ozbiljnom dozom disko zvuka osamdesetih, a koje zajedno čine „keči“ synth-pop zvuk koji podiže atmosferu! ZAPLESAĆEŠ sa nama!“ poručuju momci iz benda STEVANS.

Na koncertu u Novom Sadu, STEVANS će svirati zajedno za novosadskom grupom GIFT.Ulaznice za koncerte biće dostupne na ulazu, pred svaki koncert. Ulaznice za svirku u Punk Rock Cafeu koštaće 400 dinara, dok je cena ulaznica za nastupe u klubu Fest u Zemunu i u SKCNS Fabrici 500 dinara.

Još sedam dana (do 9. februara 2023.) je otvoren konkurs za 7. Bunt rok festival RTS-a

Javni konkurs za sedmi „Bunt rok festival“ – takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora, koje organizuju emisija „Bunt“ i Radio-televizija Srbije otvoren je do 9. februara.

Šta je potrebno za prijavu?

Zainteresovani muzičari mogu i autori iz Srbije, treba da pošalju:

-pesmu (u trajanju do četiri minuta)

-tekst pesme, biografiju

-fotografiju benda

na imejl adresu: buntrokfestival@gmail.com ili na poštansku adresu

Radio-televizije Srbije (RTS, ul. Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom: „Bunt

rok festival 2023“).

Sve informacije o Pravilniku i Uslovima konkursa, objavljene su na sajtu RTS-a .

Branka Glavonjić, autorka emisije BUNT i Bunt rok festivala:

„Bunt rok festival“ je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Tokom dosadašnjeg trajanja ovog svojevrsnog nacionalnog projekta, kroz proces je prošlo više od 1000 autora i bendova iz cele Srbije a njih 140 je dobilo priliku da nastupi na sceni i predstavi se najširem auditorijumu. Pozivamo autore, muzičare, bendove da pošalju svoje pesme na konkurs za 7. BRF i- neka muzika pobedi!“

Pobednici će, po tradiciji, nakon multimedijske afirmacije na programima i platformama medijskog sistema RTS-a , osim titule pobednika festivala, dobiti i novčanu nagradu RTS-a ali i priliku da nastupe na najprestižnijim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu

"Sedmi Bunt rok festival biće održan u godini u kojoj emisija "Bunt" obeležava dve decenije trajanja i kontunuiteta, što čitavom timu projekta uliva dodatni entuzijazam i radost“ - poverava Branka Glavonjić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA