≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Massimo Savić posthumno dobija nagradu Porin za životno delo: "Zaista je bio sjaj u tami..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Massimo je zaista bio sjaj u tami, osoba kojeg su kolege cenile i volele, a publika mu je bila odana od prvog do zadnjeg, preranog, trenutka", objavili su na svojoj službenoj stranici iz Hrvatskog glazbeno saveza

  • 0
Masimo Savić Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Massimo Savić dobiće posthumno nagradu Porin za životno delo. Ovu informaciju je u svojoj objavio potvrdio Hrvatski glazbeni savez.

"Porin za životno delo dodeljuje se onim umjetnicima koji su svojim trudom, radom, uspesima i nagradama obiležili hrvatsku muziku, upisali se u istoriju i izuzetno doprineli kulturi. Dodeljuje se onima koji su ostavili trag koji se ne zaboravlja, čiji vokal pamtimo, čije nam se interpretacije urežu zauvek u sećanje i koji imaju ono nešto.

Odnos s publikom, harizmu, talent koji se retko rađa. Jedan od tih bio je i - Massimo. Upravni odbor Porina, nažalost posthumno, ove godine dodeljuje Porin za životno delo upravo njemu, umetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti. Zaista je bio sjaj u tami... Massimo je zaista bio sjaj u tami, osoba kojeg su kolege cenile i volele, a publika mu je bila odana od prvog do zadnjeg, preranog, trenutka", objavili su na svojoj službenoj stranici, prenosi Index.hr.

Massimo Savić je nažalost preminuo prošle godine, 23. decembra posle teške bolesti.

Video: Od legendarnog umetnika se oprostili porodica, prijatelji, kolege: Sahranjen Massimo Savić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA