Vreme čitanja: oko 1 min.

Duo iz Srbije koji hvale ih stranci, njihov album se našao na 7. mestu evropske liste

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alice in WonderBand će imati koncert gde će promovisati svoj album "RikaTaka, New Balkan Rhythm"

  • 1
Alice In Wonderband

Printskrin: Youtube/Ja imam talenat

Duo Alice in WonderBand će u petak, 10. februara, održati koncert u beogradskim "Silosima", pri čemu će promovisati novi album promocija "RikaTaka, New Balkan Rhythm".

Kako se navodi, u pitanju su drugačiji zvuci Balkana, a ovaj sastav, koji čine Ana Vrbaški i Marko Dinjaški slavi neobičnu i uverljivu žanrovsku mešavinu. S tradicionalnim pesmama spajaju se akustični zvuci tela kao instrumenta koji su bliski svim ljubiteljima muzike.

Koncert Alice in WonderBand RikaTaka, novi balkanski ritam, predstavlja tradicionalnu muziku iz Srbije i zemalja Balkana u novim aranžmanima, izvedenu kroz spoj telesnih perkusija i pevanja.

Pesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Albanije, Turske, Mađarske kroz melodije, ritmove i tekstove, opisuju karakterističan svet i kulturu koju delimo.

Što se tiče albuma "RikaTaka, New Balkan Rhythm", u izdanju CPL Music, nalazi se na 7. mestu World Music Charts Europe i 10. mestu Balkan World Music Chart.

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti – spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Učili su od svetski poznatih telesnih perkusionista.

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su muzičari i pozorišni izvođači koji su već 24 godine partneri, kako na sceni, tako i u životu. Uspešno nastupaju u Srbiji, regionu (Crna Gora, Hrvatska, Bosna, Makedonija) i inostranstvu (Nemačka, Italija, Francuska, Austrija, Turska).

Poslušajte album:

Inače, ovaj sastav je svojevremeno učestvovao u emisiji "Ja imam talenat":

Reči hvale o bendu imali su mediji iz Nemačke, Mađarske, Italije i drugih država.

"Podižem svoj zamišljeni šešir... ovo je zaista novi zvuk u balkanskoj muzici sveta.", naveo je novinar iz Mađarske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA