Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra se završava konkurs za Beogradsko proleće

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do danas 314 prijava autora i izvođača pop i zabavnih kompozicija

  • 0
Beogradsko proleće Toni Cetinski Printskrin: RTS

Selekciona komisija uskoro pristupa selekciji kompozicija koje će se takmičiti za ovogodišnju prestižnu nagradu.

Konkurs za autore pop i zabavnih kompozicija, koje će se takmičiti na ovogodišnjem muzičkom Festivalu "Beogradsko proleće", završava se sutra, posle mesec dana od zvaničnog početka prikupljanja prijava 15. januara. Za prestižni festival do danas se prijavilo 314 kandidata, autora i izvođača pop i zabavnih kompozicija, a zainteresovani su kako neafirmisani, tako i afirmisani autori.

Uskoro se očekuje i da Selekciona komisija na čijem čelu se nalazi Maja Raković, vlasnica i glavni i odgovorni urednik Naksi radija, ali i ovogodišnja predsednica Stručnog žirija festivala, pristupi selekciji kompozicija.

Podsetimo, poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina, obnovljen 2022. godine, na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, gde je i rođen, biće održan 22. aprila u organizaciji mts Dvorane u saradnji i uz svesrdnu medijsku podršku Naksi radija.

Prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bio je Toni Cetinski sa numerom "Čuvam ljubav", dok su drugo i treće mesto poneli Željko Vasić sa kompozicijom "Kompanjero" i Mirza Selimović sa pesmom "Plakaćeš".Sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala, kao i o pobednicima obonovljenog festivala prošle godine dostupne su i na sajtu www.beogradskoprolece.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA