Vreme čitanja: oko 1 min.

Laibach među prvim stranim bendovima koji će održati koncert u Ukrajini

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Laibach će vratiti Evroviziju u Ukrajinu – gde joj je mesto i gde se trenutno odvija jedina prava i stvarna vizija Evrope", navodi se u objavi

  • 0
Lajbah Laibach koncert MTS dvorana Foto: ATA Images/Marija Mladjen

Slovenački Laibach biće među prvim bendovima koji će nastupiti u Ukrajini, tačnije u Kijevu. Koncert je zakazan za 31. mart, a sav prihod sa nastupa ide u humanitarne svrhe, piše Index.hr.

Laibach je potvrdio informaciju i na svojoj Fejsbuk stranici.

"Laibach su najavili veoma poseban koncert u muzičkoj dvorani Bel Etage u Kijevu, u Ukrajini, 31. marta 2023. godine, gde će, prema rečima promotera iz Kijeva, biti među prvim stranim bendovima koji će izvesti pun nastup u prestonici od početka rata u februaru 2022.

Dok se ostatak Evrope priprema da proslavi svoju ideju slobode i solidarnosti 9. maja u Liverpulu, Laibach će vratiti Evroviziju u Ukrajinu – gde joj je mesto i gde se trenutno odvija jedina prava i stvarna vizija Evrope.

"Evrovizija" je naziv specijalnog koncertnog programa renomiranog slovenačkog benda, a uz 'The Engine of Survival', potpuno novu numeru koja će biti objavljena 2023. godine, predstaviće neke od svojih najhimničnijih pesama.

Sa himnama i marševima u srži mnogih svojih kompozicija, Laibach su se dugo upoređivali sa vojnim koračnicama stvorenim da održe visok moral na bojnom polju, a ovim koncertom u Kijevu Laibach podržava Ukrajinu i Ukrajince u njihovoj borbi protiv Rusa i bilo koja drugih agresija.

Sav prihod prikupljen od koncerta u Kijevu biće doniran u dobrotvorne svrhe i pomoći životinjama koje rade u Ukrajini, a detaljnije će slediti", navodi se u objavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA